Otevřeli jsme vzkaz v lahvi. Jak si lidé v roce 2013 představovali život za 10 let?

19. květen 2023

Před deseti lety v rámci projektu Česko 2023 lidé odpovídali v anketě, jak podle nich bude vypadat svět za 10 let. Tipli si i kolegové z Rádia Junior. Trefili se?

Svůj vzkaz do schránky, která byla deset let uložena v Českém rozhlase a 18. května 2023 slavnostně otevřena, vložili i kolegové z Rádia Junior a naši malí posluchači. Naše stanice byla totiž založena právě před 10 lety v roce 2013.

Jak na to vzpomíná moderátorka a redaktorka Tereza Rašová, tehdejší dětský moderátor Honza Špitálský a bývalá šéfredaktorka Rádia Junior Zora Jandová? Na to se jich ptal Petr Ševčík a vy si to můžete poslechnout v audiu. Splnila se jejich očekávání? A co by popřáli Rádiu Junior do dalších let? 

Čtěte také

Terka například tenkrát do vzkazu napsala, že by si přála, aby Rádio Junior i v roce 2023 stále vysílalo. To jí vyšlo. Jeden z posluchačů zase odhadoval, že se budou pouštět úplně jiné písničky než v roce 2013. To se částečně trefil. A taky prý budeme platit eurem a vysílat jen anglicky. Tak tohle se nevyplnilo.

A co si tipovaly ty stovky dospěláků v několik otázkách, které jsme jim položili? Většina například myslela, že bude v roce 2023 v restauracích platit úplný zákaz kouření. A 90 % z nich nevěřilo, že nás do roku 2023 kontaktují mimozemšťané. A měli pravdu :-)

autor: kpe
Spustit audio

Související