Pardubice připravují demolici opuštěné restaurace v lesoparku na Dukle

26. říjen 2023 09:21

Město Pardubice nejspíš v příštím roce zbourá bývalou restauraci Bobr v lesoparku na Dukle. Letos připraví tendr na demoliční firmu. Ruinu nedaleko základní školy radnice vlastní od roku 2015, nápady na její využití nevyšly.

„Schválili jsme 60 000 korun na drobné opravy, aby tam nelezli lidé. Máme ambici prověřit zadávací dokumentaci a připravujeme soutěž na demolici. V příštím roce bychom ji chtěli provést,“ řekl náměstek primátora Jakub Rychtecký (Žijeme Pardubice/ČSSD).

Místo restaurace bude hřiště

Vyčištěné místo by mohlo sloužit k volnočasovým aktivitám. Městský obvod tam plánuje výukové dětské hřiště. Návrh bude teprve projednávat zastupitelstvo obvodu. „Obvod tam uvažuje o vlastních aktivitách, navazovaly by na blízké dopravní hřiště. My jsme mezitím uvolnili milion korun na modernizaci dopravního hřiště, na zkvalitnění jeho zázemí,“ řekl Rychtecký.

Například minigolf je tam několik sezon mimo provoz. Město budovu a okolní pozemky získalo od TJ Lokomotiva. Sportovní organizace městu dlužila 3,2 milionu korun, radnice dluh vymazala výměnou za nemovitost v lesoparku.

Bývalá restaurace Bobr, kde bývala i diskotéka, je mimo provoz dlouhodobě. Využití stavba nenašla. Zastupitelé ji odmítli přestavět na psí útulek. O budovu se zajímaly i sportovní kluby.

„Město jednalo s tolika potenciálními zájemci, vždy to ztroskotalo na ceně a na dopravním napojení. Jsem dlouhodobě zastánce demolice. Park prošel v minulosti revitalizací, spíš bych tam viděl lehké doplňkové volnočasové funkce než nějakou stavbu," řekl Rychtecký.

autoři: pta , ba | zdroje: ČTK , Český rozhlas
Spustit audio

Související