Pardubice zbourají bývalou restauraci U Bobra v lesoparku na Dukle

23. září 2022 09:22

Město Pardubice nechá zdemolovat bývalou restauraci Bobr v lesoparku na Dukle. Městská komise rozhodla, že zchátralá a roky opuštěná stavba se má zbourat, řekl zastupitelům primátor Martin Charvát (ANO).

V minulosti se uvažovalo, že tam bude psí útulek nebo si objekt opraví nějaký sportovní klub. „Abyste nebyli překvapení, demolice bude velmi nákladná, komplikovaná, je to těžké území dopravně, musí se tam odtěžit základové konstrukce včetně konstrukce bazénu,“ řekl Charvát. Obává se také, že tam bude nebezpečný materiál.

Čtěte také

Město zatím nechá zhotovit projekt, z něj vyjdou náklady, což bude patrně na jaře. Dlouho opuštěná budova, kde byla restaurace, diskotéka a další služby, patří radnici od roku 2015. Ruina je umístěná v části lesoparku, který radnice za evropské peníze revitalizovala.

Město budovu a okolní pozemky získalo od TJ Lokomotiva. Sportovní organizace městu dlužila 3,2 milionu korun, radnice dluh vymazala výměnou za nemovitost v lesoparku. V následujících letech radnice opakovaně jednala se sportovními kluby, zda mají o budovu zájem.

Útulek nebude

Loni pak zastupitelé odmítli Bobra zbourat a postavit tam zvířecí útulek. Opravit objekt pro potřeby útulku nešlo. Ve volebních programech stran v komunálních volbách, které se konají v dnes a zítra, jsou návrhy využití místa. Například uskupení Žijeme Pardubice na uvolněné ploše chce vytvořit rekreační prostor pro pikniky, grilování a další aktivity.

autor: pta | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související