Plavkyně Kristýna Horská: Po postupu do olympijského semifinále jsem zažívala obrovskou radost

Hostem pondělní talkshow Na síti s Andreou Sestini Hlaváčkovou je jedna z nejúspěšnějších českých plavkyň Kristýna Horská. Jak vzpomíná na úspěšnou loňskou sezonu? Jak se připravuje na mistrovství Evropy v Římě a světový šampionát v Budapešti? V čem pomáhají závodníkům plavky s karbonovými vlákny? Poslechněte si celý rozhovor s plavkyní, která se soustředí na disciplíny 200m polohovka a 200m prsa.

Je v Česku zázemí pro světové plavce?

Pro naší republiku určitě. Máme zázemí na Strahově a v případě, že máme trénink, tak je zakázán vstup pro veřejnost. To nám zaručuje maximální komfort a soustředěnost na trénování.

Čtěte také

Na loňské olympiádě v Tokiu jsi postoupila do semifinále. Jak velké překvapení to pro tebe bylo?

Opravdu jsem to nečekala, jela jsem tam s tím, že chci zaplavat osobní rekord. To se mi povedlo, ale rozhodně jsem v hlavě neměla, že bych musela postoupit do semifinále. O to větší radost jsem poté zažívala. Důležité bylo i to, že jsem se na můj individuální start přichystala tím, že prvním závodem byla štafeta.

Sportovní výsledky jdou stranou, když jde o zdraví. Před měsícem jsi prodělala operaci srdce. Jak se přišlo na to, že máš srdeční arytmii?

Při sportovní prohlídce se na vyšetření EKG ukázalo něco, co by tam být nemělo. Ukázalo se to postupně na třech přístrojích, takže druhý den doktoři telefonovali trenérce, že budu muset podstoupit operaci srdce. Zní to možná strašlivě, ale nakonec to byla spíše kosmetická operace. Ale počáteční šok byl nepříjemný. Naštěstí to vše dobře dopadlo a můžu dál plavat.

Jak překousávala plavkyně Kristýna Horská zklamání z neúčasti na olympijských hrách v Riu? Naopak, jak si užívala závod pod pěti olympijskými kruhy v Tokiu? Poslechněte si celý rozhovor.

Na síti s Andreou Hlaváčkovou na Radiožurnálu Sport

Související