Plýtvání jídlem? „Inspirací by nám měly být naše babičky,“ radí šéfkuchař restaurace Sůl a řepa
Jeden milion tun potravin v Česku skončí každý rok na skládce. Plýtvání potravinami se věnujeme ve vysílání Radiožurnálu i Českého rozhlasu Plus celý týden. Co nás vede k plýtvání? A jak mu zamezit? Poslechněte si speciální vysílání Radiožurnálu a Českého rozhlasu Plus o klimatickém i sociálním problému plýtvání.
Hosty Jana Pokorného jsou:
- Martin Štěpánek, ředitel potravinářského odboru ministerstva zemědělství
- Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu
- Pavel Drdel, šéfkuchař strakonické restaurace Sůl a řepa
Související
-
K plýtvání potravinami přispívají vysoké ceny a promoční akce, kritizuje Mikoška ze Svazu obchodu
Jaký je další osud potravin, které se v supermarketu neprodají a jsou přitom vhodné ke konzumaci? A proč se u nás stále plýtvá jídlem navzdory vysokým cenám?
-
Jak plýtvá Česko: Ročně vyhodíme milion tun jídla. Jak tomu zabránit?
V seriálu Radiožurnálu se tento týden zaměříme na plýtvání jídlem. Jak správně skladovat potraviny? Které patří do ledničky a které jídlo je jedlé i po datu spotřeby?
-
Brněnský projekt Nesnězeno chce omezit plýtvání jídlem. Zachraňuje přebytečné porce z restaurací
Zachránit přebytečné porce jídla, které by jinak skončily v popelnici. To je náplní brněnského projektu Nesnězeno
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.