Po dlouhé době konečně pěkná pohádka, tlumočí ohlasy na Největší dar představitelka Jarušky

12. prosinec 2022

Veronika Valíčková je tváří televizního pořadu Terčin zvířecí svět a má za sebou i první roli ve filmové pohádce. Jak vzpomíná na natáčení?

Ve svém pořadu o zvířátkách se potkala i s několika nebezpečnými tvory. Jedním z nich bylo trochu překvapivě i zakrslé prasátko. Jak se totiž po natáčení Verča dozvěděla, několik lidí předtím pokousala.

Její první filmovou rolí byla Jaruška v nové pohádce Největší dar. Natáčela se sice už před třemi lety, ale kvůli covidu šla do kin teprve tento rok. „Je to taková vesnická, správná holčička, která je veselá a to jí vlastně tak nějak dostává skrz všechny její potíže a šílené věci, které se v pohádce dějí,“ popisuje svou úlohu.

Z pohádky Největší dar

V příběhu vystupují pohanští bohové, které podle Veroniky hlavně mladí lidé ani neznají. Proto považuje za důležité, aby každý film viděl. Ohlasy po premiéře jsou různé. „Některé recenze jsou dobré, některé jsou trošku ošklivě napsané,“ říká k tomu herečka. „Od lidí ale dostáváme strašně pozitivní zpětnou vazbu. Moji rodiče a kamarádi byli spokojení a říkali, že je to po dlouhé době konečně další pěkná pohádka,“ uzavírá Veronika.

Co nebezpečného se stalo při natáčení scény vypouštění rybníka? A jak Veronika vzpomíná na své herecké kolegy? Poslechněte si celý rozhovor.

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autor: kpe
Spustit audio

Související