Po Vysočině už je možné jezdit s týdenními jízdenkami

10. leden 2024

Přijedete autobusem nebo vlakem a hned můžete přesednout na městskou dopravu, aniž byste si museli kupovat jízdenku. V Jihlavě a Třebíči mají cestující tuto možnost od začátku ledna.

Od letošního roku Kraj Vysočina propojil svojí veřejnou dopravu se dvěma městy. Pokud cestující přijedou vlakem nebo autobusem do Jihlavy nebo Třebíče, nemusí si od začátku nového roku kupovat lístek na městkou dopravu. Stačí si pohlídat, jak dlouho jim ještě platí původní jízdenka.

V tuto chvíli jsou dostupné jízdenky pouze sedmidenní. V nejbližší době by se ale měla nabídka rozšířit. Podle krajského zastupitele a předsedy Výboru pro strategický rozvoj Martina Hyského jsou v přípravě jízdenky měsíční a čtvrtletní a tak jejich prodej prostřednictvím eshopu.

Podle slov hejtmana Kraje Vysočina Vítězslava Schreka je možné další rozšíření do všech měst v kraji, které mají městskou hromadnou dopravu, tj. Havlíčkův Brod, Pelhřimov, Žďár nad Sázavou, Nové Město na Moravě, Bystřice nad Pernštejnem a Velké Meziříčí. Bude to ale záviset zejména na zájmu samospráv.

autor: Milan Soldán
Spustit audio