Pohárové derby ovládla Sparta, proměněnou penaltou v nastavení ji do semifinále Mol Cupu poslal Karabec

28. únor 2024

Hned dvě derby Slavie se Spartou nabízí tento týden. Kromě toho víkendového, kde půjde o důležité body v bitvě o ligový titul, se nesmiřitelní rivalové utkají i ve čtvrtfinále MOL Cupu. Utkání začíná ve středu v 18 hodin na pražském Edenu a díky Radiožurnálu Sport ho uslyšíte v přímém přenosu. Nalaďte si nás a užijte si první letošní konfrontaci pražských celků.

Fotbalisté Sparty zvítězili ve čtvrtfinále domácího poháru v pražském derby na stadionu obhájce trofeje Slavie 3:2 po prodloužení, přestože prohrávali o dvě branky.

Čtěte také

Domácí poslali v souboji loňských finalistů MOL Cupu do dvougólového vedení Ivan Schranz a El Hadji Malick Diouf, ale mezi 55. až 70. minutou srovnal Victor Olatunji. V prodloužení pak ve 114. minutě dokonal z penalty obrat Adam Karabec. V nastavení prodloužení byl vyloučen jiný střídající sparťan Jaroslav Zelený.

Pražská „S“ se znovu utkají už v neděli v lize, kde úřadující mistr Sparta bude před Slavií hájit čtyřbodový náskok v čele tabulky. Letenští si zahrají semifinále poháru pošesté za sebou, soupeře jim určí páteční los.

Ve druhém středečním čtvrtfinále domácího poháru Zlín porazil 2:1 po prodloužení Liberec.

autoři: Radiožurnál Sport , rej , mim
Spustit audio

Sledujte nás