Proč máme raději tatarku než kečup a jak to souvisí s naší „národní chutí“?
11. červenec 2023
V každé zemi je tzv. národní chuť. Bez ní by ani neexistovaly národní kuchyně: italská, francouzská, španělská, maďarská a tak dále. České národní chuti mimo jiné lahodí tatarská omáčka, kterou podle všeho čeští občané nakupují víc než kečup. Náš bohemista se na „tatarku“ podíval z jazykového hlediska.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.