První část cyklostezky „Mechu a perníku“ je hotová. 5 kilometrů stálo 30,6 milionů korun

5. duben 2019 12:55

Ačkoli některé části nové cyklostezky z Hradce Králové do Vysoké nad Labem využívali cyklisté a on-line bruslaři již na konci loňského roku, oficiálně bude stezka uvedena do provozu v sobotu 6. dubna. 

Cyklostezka povede z Hradce Králové až do Kuksu!

Jarní projížďka

Cyklisté v Královéhradeckém kraji se konečně dočkají dlouho připravované cyklostezky.

Stavba prvního úseku cyklostezky z Hradce Králové do Pardubic, která má propojit krajská města na východě Čech, začala loni v červnu. Celkové náklady na tento pětikilometrový úsek byly 30,6 milionů korun.

Nová cyklostezka vede z hradecké Třebše podél Labe a končí zatím ve Vysoké nad Labem u tělocvičny.

„Již v průběhu stavby této nové cyklostezky bylo vidět, jak se na ni nejen Hradečáci těší, a ještě před samotným otevřením využívali její hotové části k aktivnímu odpočinku. Nyní to pro některé obyvatele Vysoké bude i bezpečné spojení pro cestu na kole do zaměstnání nebo za zábavou do Hradce,“ říká Monika Štayrová, náměstkyně primátora odpovědná za oblast ekonomiky a dotací.

Regulované Labe u Kamenného mostu s cyklostezkou

„Na tuto investici se podařilo získat v rámci ITI hradecko-pardubické aglomerace dotaci ve výši 27,3 milionu korun. Výrazně jsme tak ušetřili městský i krajský rozpočet. Hradec Králové přispěl 1,5 milionu korun, Královéhradecký kraj pak 1,8 milionu korun,“ dodává náměstkyně Štayrová.

Slavnostní otevření prvního úseku cyklostezky „Mechu a perníku“ se bude konat v sobotu 6. dubna od 15 hodin ve sportovním areálu ve Vysoké nad Labem. Společenský program začne již ve 13 hodin.

autor: baj | zdroj: Magistrát města Hradec Králové
Spustit audio

Související