Půvabná zpěvačka a hudebnice Kaczi, velký objev posledních let, přiveze z Beskyd vábivý svět svých písniček

13. duben 2024

Vysoko nastavenou laťku koncertů – veřejných nahrávek ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice potvrdí ve středu 17. dubna od 19 hodin velmi příjemný objev česko-moravské písničkářské scény minulých několika let, zpěvačka, hudebnice a autorka, půvabná Kaczi.

Ta představí své nové pozoruhodné album Kněhyně nazvané podle jednoho z vrcholů jejích milovaných Beskyd. Za to předchozí se rodačka z Frýdku-Místku dočkala nominace na Cenu Anděl 2021 v kategorii Zpěvačka roku.

Dvaatřicetiletá Kaczi, vlastním jménem Kateřina Kouláková, hraje na klavír, kytaru, akordeon i ukulele. Nechte se jemně vtáhnout do zvláštního vábivého světa této velmi talentované písničkářky a rozhodně nebudete zklamáni.

V písních na pomezí šansonu, popu a folku se Kaczi vyjadřuje k osobním prožitkům, pohledu na svět nebo příběhům o přírodě a z přírody. V náladách jednotlivých songů si podávají ruce radost, smutek, euforie i melancholie.

Vystoupení, v němž zazní také starší písničky, je součásti jarního republikového rozhlasového turné a bude značeno jistou jedinečností, jak mi Kaczi prozradila: „Pokud posluchači nebyli ještě v Beskydech, tak my je prostřednictvím písní do naší domoviny pozveme. V Českých Budějovicích budeme hrát vůbec poprvé a těšíme se, že poznáme místní publikum. Těšit se mohou posluchači také na našeho hosta, kamaráda z Frýdku-Místku, Reného Součka, který se do jižních Čech přestěhoval, a zahrajeme jednu společnou písničku.“

Zpěvačka a multiinstrumentalistka Kaczi s doprovodem basisty Lukáše Hradila svými písničkami předává jedinečné kouzlo, a to se stane též ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice.

Kaczi tvoří svůj repertoár dílem sama, dílem ve spolupráci s partnerem, textujícím Janem Kořenkem, ovšem na albu Kněhyně má své místo také písnička Hraj autora Lukáše Čunty, baskytaristy kapely Čechomor. A tu vám jako pozvánku na atraktivní českobudějovický rozhlasový koncert Kaczi posílám.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související