Rok 2024 bude olympijský, navíc plný světových a evropských mistrovství. Jedno se uskuteční na jihu Čech

29. prosinec 2023

„Rok 2024 bude neuvěřitelně nabitý událostmi,“ předznamenává sportovní redaktor Deníku, spolupracovník Českého rozhlasu České Budějovice a komentátor Radiožurnálu Sport Kamil Jáša. „Bude se hrát mistrovství Evropy ve fotbale, samozřejmě světový šampionát v hokeji, v létě přijdou na řadu olympijské hry v Paříži, olympiáda dětí a mládeže, paralympiáda...“

Mezi velké světové události se zařadí i jedna jihočeská. „Hned v úvodu roku se na jihu Čech pojede mistrovství světa v cyklokrosu. Na počátku února v Táboře nastoupí na start i Zdeněk Štybar. To je krásná zpráva, která je ve světě cyklistiky už nějaký čas známa, je potvrzená přímo Zdeňkem Štybarem,“ říká Kamil Jáša.

S rozhlasovým mikrofonem byl u toho, když trojnásobný mistr světa v kategorii Elite svůj start na atraktivním cyklokrosovém šampionátu potvrdil: „Je to tak. To je můj cíl, a proto jsem se vrhnul celkem zhurta znovu do tréninku,“ hlásí Zdeněk Štybar. A sportovní komentátor Kamil Jáša k tomu dodává, že perfekcionista Štybar se na světové mistrovství nepochybně skvěle připraví.

Čtěte také

„Zatím jde všechno podle plánu,“ komentuje cyklokrosař, „ale kvůli operaci tepen, kdy jsem čtyři měsíce nezávodil, a potom i s covidem jsem dohromady víc jak půl roku nejezdil. Takže mám tak velké manko, závodní i tréninkové, že vůbec nevím, do jaké formy se dostanu. Pracuju na tom, ale v jaké formě přijedu do Tábora, to netuším. Co ale vím jistě, že pro to udělám úplné maximum,“ slibuje Zdeněk Štybar sobě i příznivcům cyklistiky.

Mistrovství světa v cyklokrosu se v táborském areálu Komora pojede mezi pátkem 2. a nedělí 4. února 2024. V sedmi kategoriích se o sady medailí poperou přední světoví jezdci. Hlavní závod žen kategorie Elite čeká táborské publikum v sobotu, elitní mužští závodníci se pak utkají v neděli. Tábor hostí světový šampionát v historii už počtvrté a bývá nazýván baštou českého cyklokrosu.

Český rozhlas České Budějovice bude rozhodně u toho! Krásný sportovní rok 2024!

Celý rozhovor se sportovním redaktorem Kamilem Jášou o událostech právě končícího roku a těch, co nás čekají v roce příštím, si poslechněte online.

Spustit audio

Související