Sedm dní v týdnu a třeba i rovnou z auta nakoupí lidé v nové nemocniční lékárně ve Strakonicích

9. leden 2024 15:28

Ve Strakonicích je nová, v pořadí druhá nemocniční lékárna. Zákazníci ji najdou v obchodní zóně u Katovické ulice. Nakoupit tam můžou klasicky osobně, ale nemocnice testuje také drive-in okénko, u kterého pacienti vyzvednou léky přímo z auta.

„Je to skvělé, nemusím vystupovat a jít dovnitř do lékárny a je to hned vyřešené. Zvlášť když mám děti v autě, tak je to paráda,“ pochvaluje si paní Pavla, která přijela pro léky na recept k drive-in okénku nové lékárny ve Strakonicích.

„Pacient přijede, venku je zvonek, my po zazvonění otevřeme okénko. Mělo by to být primárně na recepty, takže předpokládáme, že nám podá recept, my si ho u počítače načteme. Připravíme lék, samozřejmě předáme základní informace, pacient může platit hotově i kartou a odjíždí,“ popisuje farmaceutická asistentka Alena Honzáková.

Nová nemocniční lékárna v obchodní zóně ve Strakonicích

Možnost vyzvednout si léky z auta je určená hlavně hůře pohyblivým pacientům. „Nebo pro maminky, které mají v autě nemocné dítě. Nemusí ho před lékárnou vyndávat a brát dovnitř,“ dodává Alena Honzáková.

Součástí lékárny je také poradna. „Poradenská část funguje tak, že vyškolený magistr farmacie a při některých akcích i lékař přímo poradí s výběrem přípravků, terapií, možnostmi léčby pacientům, kteří přijdou,“ potvrzuje ředitel nemocnice Tomáš Fiala.

Původní lékárna v areálu nemocnice ve Strakonicích bude fungovat dál, ale s jinou otevírací dobu. „Zůstane otevřená ve všední dny od 7 do 17 hodin. Víkendový provoz se přesouvá na Katovickou,“ upřesňuje Tomáš Fiala.

Nová nemocniční lékárna v obchodní zóně u Katovické ulice ve Strakonicích je otevřená denně od 7 do 19 hodin.

Spustit audio

Související