Sen o České mši vánoční. Hra o neobvyklých okolnostech, které mohly provázet premiéru slavné Rybovky

24. prosinec 2022

Česká mše vánoční Jana Jakuba Ryby je jedním ze symbolů českých Vánoc. Jaké okolnosti ale provázely její vznik? Nebo alespoň mohly provázet? Nad tím se zasnili autoři poetického příběhu o hudbě a lásce z českého venkova.

Osoby a obsazení: Marek Eben (Ryba), David Novotný (Tomáš), Petra Špalková (Terezka), Petr Haničinec (Rubeš), Růžena Merunková (Rubešová), Martina Hudečková (Rybová), Vladimír Brabec (farář), Zdeněk Maryška (kovář), Karel Pospíšil (nadlesní), Marta Kučírková (paní nadlesní), Petr Křiváček (tympánista Hanzlík), Tomáš Racek (houslista Říha), Boris Rösner (vypravěč), v dalších rolích Květoslava Straková, Zdenička Tichá, Milan Kottas, Jaroslav Sittár, Milan Slabihoud a Eduard Pavlíček
Napsal: Otakar Štajf a Václava Prokošová
Dramaturgie: Jana Paterová
Zvuk: Roman Špála
Zvuková spolupráce: Jitka Kundrumová a Tomáš Pergl
Hudba: Petr Mandel
Režie: Markéta Jahodová
Natočeno: v roce 1998

Kupujte na Radioteka.cz

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související