Síla nahrávky, zaměnitelnost i presence na sítích. Jaká jsou kritéria pro výběr finalistů Startéru?

4. duben 2023

Tak jaká že jsou tedy kritéria pro výběr letošních finalistů? A kdy se dozvíme jejich jména? Startér vyhlíží finále! Tracky od digicorového dua BLUEBUNNY & twinglamegirl, brněnské kapely whyohwhy a kanadsko-českého producenta BE4EIGHT jsou posledními přeživšími, kteří ještě soutěží. Hlasovat pro ně však můžete už jen do neděle a složením top 20 nejhlasovanějších songů už nezamícháte. Znamená to jediné: příští pondělí s naší tříáčkovou porotou oznámíme finálovou trojici!

Jak úlevné, že ta zodpovědnost při výběru finalistů neleží na ramenou jednoho člověka, pochvalovali si Tereza s Filipem. Krom toho, že si pouštěli napůl objevené talenty z tajemné tabulky, která nyní přestává být tajemná, stihli probrat i kritéria, o která se opírají při rozhodování o složení finálové trojice. Síla nahrávky, zaměnitelnost v rámci zvoleného žánru, presence na sociálních sítích, současný stav diskografie nebo vizualita – to všechno prý hraje roli na cestě k finálnímu verdiktu.

Už brzy to ale bude ve vašich rukou. O vítězi Startéru 2022/2023 totiž rozhodnou vaše hlasy! Poslouchejte i příště (v pondělí 10. dubna) a všechno se dozvíte.

Připravte si svůj hlasovací prst, sedm dní napínavého souboje se blíží. 17. dubna se přijďte o správnosti vašich rozhodnutí přesvědčit na Startér Showcase do Kasáren Karlín!

autoři: Filip Černý , Tereza Odehnalová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.