Snowboardistka Eva Adamczyková se s titulem světové šampionky chystá na další výzvy

18. červenec 2023

Je to příběh, který by snad i stál za filmové zpracování. V prosinci 2021 si snowboardcrossařka Eva Adamczyková zlomila obě nohy v kotnících, a ani ne rok a půl na to se stala mistryní světa. Teď už se chystá na novou sezónu a také do tanečních střevíčků.

Čtěte také

Rodačka z Vrchlabí a závodnice liberecké Dukly Eva Adamczyková se už v létě připravuje na novou sezónu. Tréninkový program není zvyklá moc měnit, pustila se do něj na začátku května.

„Jsem zvyklá na svůj zaběhnutý systém, takže posilovna, atletika, vytrvalost, kolo, je to pořád podobné. Když to toky funguje, tak není potřeba to měnit,“ potvrdila Eva Adamczyková, co ji v létě zaměstnává.

A na podzim ji čeká propojení sportu s tancem, bude se účastnit populární televizní soutěži Star Dance. „Beru to jako odměnu. Říkám si, ‚vyhrála jsi mistrovství světa‘, tak si můžu tuhle sezónu, která není s takovým tím vrcholem, začít malinko později, přijdu maximálně o dva závody, to není zas tak hrozné,“ zhodnotila, jak se jí tanec bude křížit se snowboarcrossem.

Jak hodnotí uplynulou sezónu ve znamení senzačního návratu po zranění? A co dalšího, kromě Star Dance, má před sebou? Poslechněte si záznam rozhovoru.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související