Sousedi šetří planetu pečením brambor a zločinec se schoval v kostele. To jsou zprávy minulého týdne

3. březen 2023

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ten nejchutnější sýry ze zpravodajského podnosu. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako fanynku komunitních aktivit zaujala zpráva o tom, že sousedé v severovýchodním Londýně vaří jednou týdně jídlo pro celou ulici v jedné troubě. Takzvanými „bramborovými pondělky“ chtějí snížit spotřebu energie a uhlíkovou stopu, posílit místní komunitu a inspirovat ostatní k podobným aktivitám.

Zuzanu jako milovnici popkultury rozveselila noticka o tom, že britský zpěvák Harry Styles bude mít v novozélandském Aucklandu 7. března koncert. Ve stejný den se po celé zemi koná sčítání lidu. Musí se ho zúčastnit všichni obyvatelé, včetně zahraničních návštěvníků, takže i Harry.

Nesměla chybět nějaká ta krimizpráva z Brna: ozbrojenec v Brně utíkal před policií po střechách a pak se schoval se v kostele, kde ho dopadli strážci zákona.

Je mezi vynalézavým Brňanem, ekologickými bramborami a bizarní povinnost slavného zpěváka nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.