Sportovní halu v Ostravě-Třebovicích čekají poslední úpravy, hotová bude v květnu

6. duben 2023 10:07

Stavební práce na víceúčelové sportovní hale v ostravské části Třebovice se pomalu chýlí ke konci. V dalších dnech dělníky čeká obkládání spodní části budovy, poslední úpravy ale čekají i interiér. Sportovní hala za téměř 100 milionů korun je největší investicí Třebovic za dlouhá léta.

Uvnitř haly v Ostravě-Třebovicích se dolepuje podlaha. Tribuna s místy pro 200 lidí už je postavená a kromě několika stavebních úprav už tady v podstatě chybí jen nábytek. „Hala je pro volejbal, pro moderní gymnastiku a další sporty. Florbal, házená, badminton, tenis,“ vyjmenovává starosta Jiří Volný (nez.).

V hale se dodělávají poslední úpravy. „Hotovo bude určitě v květnu. Myslím, že ten termín, jak nám slíbila stavební firma, bude dodržen,“ zmiňuje starosta a dodává, že kolaudační řízení je naplánováno na červen.

Už teď obec vybírá pronajímatele haly. Podstatné podle starosty je, aby místní spolky halu využívaly za měsíční nájem, který si mohou dovolit.

Celou stavbu financuje ostravský magistrát. „Je to zvláštní v dnešní době, ale nakonec to stojí méně, než se plánovalo. Původní odhadovaná cena byla 110 milionů a nakonec ta výsledná cena je někde kolem 97 milionů korun,“ říká náměstek primátor Jan Dohnal (ODS), podle kterého město na financování využilo i evropské dotace.

Hala o rozměru 27 krát 45 metrů má sloužit i veřejnosti. Lidé by si tady mohli poprvé zahrát třeba právě badminton už v červnu.

Spustit audio