Stanice metra Jiřího z Poděbrad je opět v provozu. Rekonstrukce trvala téměř deset měsíců

2. listopad 2023 14:32

Po desetiměsíční uzavírce je ode dneška znovu v provozu stanice pražského metra Jiřího z Poděbrad. Dělníci dokončili kompletní rekonstrukci nástupišť, vestibulu i přístupu do stanice. Pokračují ale stavební práce na budování bezbariérového výtahu. 

Dnes ráno uvedl Dopravní podnik hl. m. Prahy do zkušebního provozu zrevitalizovanou stanici metra Jiřího z Poděbrad. Za necelých deset měsíců se ve druhé nejhlubší stanici pražského metra podařilo vyměnit eskalátory, zrekonstruovat eskalátorový tunel i vestibul a provést kompletní revitalizaci nástupiště.

Kromě nových eskalátorů, osvětlení, podhledů, kamenných obkladů na nástupišti dostala stanice také nový navigační systém a signál LTE i 5G. Díky tomu je pražské metro ode dneška skutečně kompletně pokryto oběma sítěmi.

Rekonstrukce stanice metra Jiřího z Poděbrad je dokončena

V dalších měsících bude ve stanici pokračovat výstavba výtahů, jejich zprovoznění je plánováno na přelomu jara a léta 2024.

V rámci revitalizace stanice metra Jiřího z Poděbrad se také podařilo aplikovat novou grafiku projektu Čitelná Praha na všechny informační a navigační tabule. Jedná se již o druhou stanici, kde se testuje nová grafika statických informačních prvků. Tou první byla západní polovina stanice Palmovka.

Poslechněte si informace od reportéra Adama Bejšovce, který dnes ve stanici Jiřího z Poděbrad byl.

Rekonstrukce stanice metra Jiřího z Poděbrad je dokončena
autoři: Adam Bejšovec , | zdroj: Dopravní podnik hl. m. Prahy
Spustit audio

Související