Stavbu krytého bazénu ve Vrchlabí komplikují výkyvy počasí. Některé práce začínají nabírat skluz

19. leden 2022 08:34

Některé stavební práce na vrchlabském bazénu nabírají zpoždění. Už před několika týdny mělo být hotové zastřešení, jenže stále není. Podle stavbařů jsou na vině hlavně výkyvy počasí. Pokud ale nebudou dodrženy nejbližší termíny, radnice hodlá přistoupit k sankcím.

Jaké datum a proč je teď klíčové, to zjišťovala reportérka Kateřina Kohoutová.

Stavbu krytého bazénu ve Vrchlabí komplikují výkyvy počasí

„V této části se bude nacházet bistro a v zadní části bude vstup spolu s recepcí a po schodišti se dostaneme do šaten,“ se zástupcem vedoucího stavby Dominikem Davidem jsme po lešení vylezli do vstupního prostoru.

Čtěte také

Nad námi je střecha, výš už bude jen věž. Dělníci právě budují zastřešení nad bazénovou halou. To už podle plánů mělo být hotové do příchodu zimy. „Bylo to v plánu, ale kvůli počasí se nám to zatím nepodařilo. Bojujeme s tím počasím, ať už je to sníh, silný vítr, mrazy. Děláme prostě, co můžeme.

Jenže podle radnice musí být kompletní zastření hotové nejpozději do konce ledna.

„Tohle je vlastně posunutí harmonogramu a to už je taková kritická hodnota. Nejdůležitějším bodem je mít odlitou střechu nad bazénem a zkrátka, aby do budovy nezatékalo. Aby se mohla stavba temperovat a mohla se začít dělat technologie. Protože jinak není šance, aby se to stihlo, vysvětluje místostarosta Alfréd Plašil z Volby pro město.

Stavbu krytého bazénu ve Vrchlabí komplikují výkyvy počasí

Střídají se mrazy s teplotami poměrně vysoko nad nulou. Často prší. Výkyvy počasí podle Dominika Davida pracím nepřejí. „Dělá nám to komplikace jak při zevních pracích, tak samozřejmě při betonování, protože musíme dělat zimní opatření, které nás stojí další čas navíc. A také finanční prostředky, protože musíme vytápět a temperovat.

Čtěte také

„Když bez důvodu ten závěrečný termín nesplní, tak samozřejmě přijdou sankce." Podle Alfréda Plašila by prví sankce byly v řádech statisíců.

Dominik David je přesvědčen, že zastřešení stihnou, bude-li potřeba, mají připravena opatření. „Zvýšit kapacity a prodloužit směny. Momentálně jedeme normální jednosměnný provoz, pracuje se přes den. Kdyby to bylo nutné, tak sáhneme i k nočním směnám.

Stavbu by firma měla městu předat na konci srpna. Pak začne zkušební provoz. První návštěvníci by se do bazénu měli podívat letos v prosinci.

Spustit audio

Související