Sting, Rod Stewart a Bryan Adams: All For Love

20. říjen 2022

V roce 1993 vznikl soundtrack k filmu Tři mušketýři. Píseň All For Love se stala hitem v mnoha zemích. Byla jednou z největších písní 90. let, přesto nezískala cenu nejvyšší, uznávanou Grammy. 

Nádherní muži, skvělé hlasy, moře laskavosti a romantiky. Mistrovské dílo. S Rodem Stewartem, Bryanem Adamsem a Stingem, to může jenom úplně skvělé! Tři legendy, jedna píseň. Legendární hlasy. Nic se tomu nemůže rovnat. Koho napadlo spojit tyto tři jedinečné hlasy dohromady, je čistý génius. Harmonie .. neuvěřitelné. To byla naše první taneční píseň. Pořád ji miluji! A tak by se mohlo pokračovat ještě dlouho. Tyto obdivné komentáře najdete na youtube pod snímkem s názvem All For Love.

Je to píseň, kterou napsali filmový skladatel Michael Kamen, producent Mutt Lange a kanadský zpěvák Bryan Adams. Je hlavní písní filmu Tři mušketýři z roku 1993. Oblíbení tři mušketýři ze 17. století je fiktivní skupina dobrodruhů, o nichž je známo, že používají frázi „všichni za jednoho a jeden za všechny“jako jejich motto, je výrazem jejich kamarádství. Tři slavní zpěváci však o bratrství nezpívají. Jejich interpretace fráze zní spíše „vše pro jednoho a všechny pro lásku“. S tolika hvězdnými silami bylo All for Love předurčeno být hitem. V souladu s tím dosáhl čísla 1 v mnoha 15 zemích. Udělejme to všichni za jednoho a všichni pro lásku, ať ten, koho držíš, je tím, koho chceš, koho potřebuješ zpívají tři popmušketýři Sting, Rod Stewart a Bryan Adams.

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio