Strach a úzkost ve Startéru! Hitparáda podlehla zhudebněné poezii a alternativnímu rapu

19. prosinec 2023

Bezhlasý Martin se v 11. kole hitparády neobjevených nechal zastoupit moderátorkou Martinou Foldynovou a hudebním redaktorem Matějem Dvořákem. Filip s nimi pátral po kořenech vnitřního strachu a úzkostí. Pomohly s tím dvě rozličné novinky – zhudebněná báseň Karla Hlaváčka v podání dua Z ticha a přímočarý alt rap od Matyášovi kamarádi.

Konečně rap bez nutnosti clearovat sprostá slova, Filip byl nadšený! Soutěžní novinkou Strach a úzkost od Matyášovi kamarádi ale prostupuje i post-punk, byli z ní nadšení i Martina a Matěj? Jedno je jisté: kdybychom běželi stejně rychle jako Matyáš a jeho kamarádi, asi bychom nestíhali.

Nováčky ve Startéru jsou taky Aleš a Janek z dua Z ticha, jejichž skladba Rozkvetlý smutek je zhudebněním básně od Karla Hlaváčka. To, jestli se do singlu wurlitzer hodí či nehodí, je nakonec jedno, osazenstvo totiž podlehlo jeho folklórnímu nádechu. „Jak kdyby se ROLE dali na folklór!“ zaznělo.

UPOZORNĚNÍ:

Soutěžení v hitparádě neobjevených se po čas vánočních svátků pozastavuje! Hlasovat pro své oblíbence můžetedo nedělních 22:00 (24. prosince 2023). Další kolo hlasování potom spouštíme až druhé lednové pondělí (8. ledna 2024)!

Měl Martin vůbec někdy hlas? Poslechněte si celý díl hitparády neobjevených, pošlete nám svůj song na starter@rozhlas.cz a zahlasujte pro své favority*ky na wave.cz/starter.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.