Stříbrné plátno se vrací na louku. V Pardubicích dnes začne promítat letní kino

28. červen 2019 08:15

Před čtrnácti lety začalo promítat ještě v neopravených Tyršových sadech, pak se na dva roky přesunulo k vlakovému nádraží, aby sepozději vrátilo do centra. Letos už bude letní kino podruhé promítat za mostem Pavla Wonky. Diváci ho můžou navštívit každý den po celé prázdniny.

Diváky potěší, že letní kino opět najdou v centru Pardubic, po levé straně za Wonkovým mostem směrem na sídliště Polabiny. Je to u řeky a divák se navíc nemusí trmácet někam na okraj města. Jediným problémem by mohli být komáři, ti se ale dají odstrašit repelentem.

60 filmů, vstup zdarma

Letní kino už k prázdninám v Pardubicích patří. V podstatě každý večer se promítá nějaký film. Začíná se ve 21:30, v srpnu pak ve 21 hodin kvůli dřívějšímu stmívání. Na místě se diváci můžou občerstvit. Diváci jsou zvyklí i na projekce s pláštěnkami a deštníky. Pouze když je silná bouřka nebo dešťová smršť, tak se nepromítá.

Lidé letos uvidí přes 60 filmů nejrůznějších žánrů. Pondělky a středy se promítají dětské, převážně animované filmy, úterky a čtvrtky jsou ve znamení novinek, pátky zůstanou vyhrazeny pro české snímky, o sobotách uvidí diváci oskarové snímky a v neděli se promítají celosvětové úspěšné filmové hity.

TIP na dnešek:

Letní kino dnes zahájí sezónu filmem z české produkce. Diváci si v anketě vybrali komedii Lovení, která se natáčela tady v Pardubicích.

Spustit audio

Související