Studijní a vědecká knihovna Hradec Králové slaví 10 let v nové budově akcí s názvem X=10

1. září 2018 09:00

V pondělí 3. září jste s celou rodinou srdečně zváni od 10 do 19 hodin na oslavu 10. narozenin nové budovy Studijní a vědecké knihovny v Hradci Králové. Léto ještě zdaleka nekončí a také první školní den se dá strávit příjemně.

Studijní a vědecká knihovna Hradec Králové oslaví v pondělí 3. září 10 let v nové moderní budově. Můžete přijít s vašimi školáky rovnou ze školy a užít si celodenní program pro celou rodinu.

Budova krajské knihovny Stavbou roku

03000331.jpeg

Budova krajské Studijní a vědecké knihovny v Hradci Králové získala prestižní titul v celostátní soutěži Stavba roku 2009. Významné ocenění architektů tak putuje díky stavbě Královéhradeckého kraje po roce opět do Hradce. Vloni se totiž stavbou roku stal areál hradeckého Regiocentra Nový pivovar, ve kterém má kraj sídlo. Krajská knihovna si získala porotu především nevšedním architektonickým řešením - prací s pohledovým betonem a vnitřním prostorovým uspořádáním. Slavnostního vyhlášení ceny se na pražském Žofíně zúčastnila také ředitelka královéhradecké knihovny Eva Svobodová.

Budova krajské Studijní a vědecké knihovny v Hradci Králové získala prestižní titul v celostátní soutěži Stavba roku 2009. Krajská knihovna si získala porotu především nevšedním architektonickým řešením - prací s pohledovým betonem a vnitřním prostorovým uspořádáním.

S trochou nadsázkou lze říci, že stavba navazuje na královéhradeckou tradici ,salonu republiky'. Stavba Studijní a vědecké knihovny vychází z velice odvážného architektonického pojetí. Navíc vznikla v sousedství Gočárových školských staveb.

Budova Studijní a vědecké knihovny v Hradci Králové

Půdorys budovy knihovny má tvar písmene "X". Navíc dokonale tlumí zvuky rušné křižovatky za Moravským mostem a frekventované Hradecké ulice. S nízkými energetickými náklady také drží stabilní teplotu uvnitř budovy. K tomu přispívají i malá kulatá okna, která uvnitř rovněž navozuji pocit intimity a domácího prostředí.

Čtěte takéPodrobný program akce X=10

Pestrý program narozeninové akce s názvem X=10 začne už v deset hodin dopoledne ve venkovním prostoru knihovny a Galerie U přívozu.

Zvou vás Romana Pacáková a za knihovnu Vladimíra Buchtová, která vám také ráda vysvětlí tajuplný název akce X=10:

autoři: Romana Joudalová , baj
Spustit audio

Související