Svatební vyhlídka ukazuje ženichovi, kudy případně utéct od oltáře

Nedaleko Mladotic na severním Plzeňsku najdete několik skalních vyhlídek. Jedna z nich je tak oblíbená, že si ji dokonce vybral také jeden pár jako svůj svatební oltář.

Vyhlídkové místo s lavičkou bylo obohaceno o svatební bránu z kmenu břízy, ozdobenou bílým závojíčkem. Ale aby měl ženich ještě možnost si celý akt promyslet, dostal o pár metrů dále směrovku, kudy je poslední šance utéci. Samozřejmě, neberte to vážně, šlo jen o žert přátel snoubenců, pár si řekl ano a je šťastný, aspoň tak to vidí starosta Mladotic Jiří Záhrobský.

Když se posadíte na lavičku, můžete se kochat pohledem do údolí. Na jedné straně vidíte letní tábor Maxík, který ale k dovolené využívají i dospělí. Řeka Střela šumí pod vámi, ale v mohutné zeleném porostu ji v letních měsících neuvidíte. Po pravé straně se vine silnice k Manětínu, vidět můžete i obce Ondřejov, Křečov, Štichovice a další.

Ideální odpočinkové místo najdete, když vyjedete z Mladotic směrem na Žihli, nad Mladoticemi odbočíte doleva na obec Strážiště a na horizontu se opět stočíte doleva lesní cestou.

Kdybyste tady chtěli mít svatební obřad, starosta Jiří Záhrobský vám rád vyjde vstříc.

Spustit audio