Svěcení v přímém přenosu. Russian Sleep Experiment performovali před proskleným studiem

16. leden 2024

Hlavními hvězdami 13. kola Startéru 2023/2024 byly chlebíčky domácí výroby od Filipovy maminky. Samozřejmě nezapomínáme také na porotu, která se sice dostavila v oslabení (Amák se potýkal s „brutálním zásekem“), o to víc ale edukovala. Pak se ale stalo něco, co nikdo nečekal – před proskleným studiem Radia Wave se zjevili muži v kostýmech, s biblí v ruce a moderátorstvo bylo svědkem svěcení v přímém přenosu. Byli to členové Russian Sleep Experiment!

Svěcení Radia Wave

Teatrální závěr dalšího kola hitparády neobjevených sklidil úspěch, předcházely mu ale hudební novinky nebo důležité oznámení, že letošní Startér Showcase proběhne v pondělí 15. dubna v pražských Kasárnách Karlín! Co se týká hodnocení, Tereza se tentokrát rozhodla, že bude hodná, vzápětí ale otočila. „Mně to asi moc nepůjde, tahle písnička mě neoslovila. Přijde mi to strašně přesládlý a už teď si z toho moc nepamatuju. Asi z toho mám cukrovku, dám si chlebíček,“ hodnotila zpěvačku Evu Spanko, která dříve vydávala pod jménem ZIVA.

Ze Startéřího playlistu na nás šeptal František alias fero, který je, stejně jako kapela Russian Sleep Experiment, z Příbrami. Tereza měla chvíli pocit, že na ni šeptá Marek Ztracený, a to se jí nelíbilo, skladba Polo bez techničáku nicméně zapůsobila vcelku příjemným dojmem. Matěj Belko sice ferovi nerozuměl ani slovo a několikrát měl pocit, že už písnička skončila, později se ale zorientoval a jelo se dál.

Jak to zní, když se podle Matěje Belka snažíte být někým, kým nejste? A která píseň ho téměř uložila ke spánku? Poslechněte si celý díl Startéru, pošlete nám svůj song na starter@rozhlas.cz a zahlasujte pro své favority*ky na wave.cz/starter.

autoři: Filip Černý , Martin Šolc , Tereza Odehnalová , Matěj Belko
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.