Svítit ve tmě

11. září 2020

Ulice Česka se tento týden symbolicky rozsvítí dobrovolníky ze sbírky pro Světlušku. Do pokladniček jim na přímou pomoc nevidomým a slabozrakým můžete přispět i vy. Kde všude světluščí peníze pomáhají, vám představí nový seriál Radiožurnálu. Nalaďte si Ranní Radiožurnál od pondělí do pátku vždy krátce před 9. hodinou.

Čtěte také

Tradiční sbírka projektu Světluška na pomoc nevidomým a slabozrakým odstartovala 7. září na pražském Andělu. Letos se k dobrovolníkům v ulicích poprvé přidá i světluščí tým, který bude od pondělí do pátku svítit vždy jeden den v jednom z českých měst. Po Praze bude následovat Hradec Králové, České Budějovice, Liberec a Plzeň.

Protože stávající epidemiologická situace osobnímu kontaktu příliš nepřeje, potkáte dobrovolníky v ulicích v nižším počtu, opět však v černých a žlutých tričkách s novými pokladničkami a tykadly.

Pokud byste náhodou na žádnou světlušku v ulicích nenarazili, a i přesto chtěli přispět nevidomým a slabozrakým, můžete tak učinit online. Buď nakoupit v e-shopu, nebo přispívat pravidelně na darujme.cz/svetluska.

DMS SVETLUSKA 60
autor: and
Spustit audio

Související