V Chorvatsku přibývá turistů, kteří se mohou těšit na teplé počasí

6. červenec 2003
Zprávy

Počasí je v Chorvatsku stále velmi teplé, což se zamlouvá většině turistů, kteří k Jadranu míří ve stále větším počtu. Některým ale může velké vedro způsobit i zdravotní potíže - do péče lékařů se dostal i třináctiletý chlapec z Česka.

Chorvatské pobřeží v těchto dnech doslova praská ve švech. Hoteliéři tvrdí, že právě o tomto víkendu začala ta pravá turistická sezóna. Jen za včerejší den projelo hranicemi ve směru do vnitrozemí 40 tisíc vozidel. Podle posledních odhadů stráví v tomto týdnu na Jadranu svoji dovolenou skoro 400 tisíc hostů.

Posádka člunu chorvatské pobřežní stráže zachránila život malého Čecha. Třináctiletý chlapec, ubytovaný v Jelse, dostal v noci na sobotu silný záchvat, který provázely prudké bolesti hlavy. Malý pacient se díky rychlému převozu dostal včas do péče lékařů ve splitské nemocnici. Podle našich informací je malý Čech už mimo ohrožení života.

I zítra by v Dalmácii mělo být jasno nebo skoro jasno a velmi teplo - rtuť teploměru se určitě vyšplhá přes třicítku a zastavit by se měla někde v okolí třiatřiceti stupňů Celsia. Ve vnitrozemí a na Istrii by mělo být o něco chladněji, přibližně sedmadvacet až devětadvacet stupňů.

autor: lcz
Spustit audio