V Peru je šest tisíc druhů brambor a chodí se všude o hodinu později

10. leden 2024

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly Martinu Hulanovou z Křečovic, která si dělá doktorát v oboru geodézie a kartografie. S tou se bavily zejména o jejím studijním pobytu v Peru.

Martina se rozvyprávěla o svých zážitcích z Peru, které se točily okolo poněkud flexibilního přístupu Peruánců k času a okolo tance bachata, který je velmi kontaktní a který tam s radostí praktikovala. Ivance se ovšem podstata tance nezdála a odsoudila toto trsání jako patriarchální.

Buchty pak zajímal běžný den v Peru. Martina si pochvalovala tamní levné a skvělé jídlo  kuřata, rýži a šest tisíc druhů brambor. Šmakovala jí také pálenka z hroznů. Ivanka se z Martiny snažila dostat nějaké intimní info o nabalování, ale nic moc se nedozvěděla. Zuzanu hlavně zajímalo, kolik tam stojí květák, pokud tam vůbec roste. Martina pak ještě vysvětlila, jak se v Peru smlouvá.

Nebyly by to Buchty, kdyby neprobraly zcela jiná témata: Ivana pomluvila hnědé polobotky a také provedla několik košilatých vtipů. Zuzana zaflexila tím, že letěla do Dánska a pilot šel během letu na záchod a svěřila se, že na ni nějaký random pán v Praze byl protivný. Pak si všechny tři ženy kladly otázku, proč nějaké národy umí lépe tancovat a jiné skoro vůbec. Ivana pak promluvila o sebevraždách hasičů a mohlo se jít konečně domů.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že v Peru můžete na rande přijít klidně i o 60 minut později.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.