Vedle běžné údržby a obvyklých prací mají hradecké technické služby v plánu i několik oprav silnic

4. únor 2022 08:41

Opravy silnic v Hradci Králové, které na letošní rok připravují městské technické služby, si v některých případech vyžádají i částečnou dopravní uzavírku. Vyplývá to z plánů, které společnost představila pro letošní rok. 

Čtěte také

„To je v centru města, v ulici Divišova, kde by došlo k obnově povrchu vozovky na druhé polovině než bylo opraveno zhruba před dvěma lety. Dále je to například v ulici Šmeralova, vybírá ředitel hradeckých technických služeb Tomáš Pospíšil některé z ulic, které se letos chystá firma opravit.

Do oprav chodníků nebo silnic půjde v letošním roce kolem 40 miliónů korun. Stejně jako v minulých letech chystá společnost i rozsáhlou výsadbu stromů, jen za loňský rok jich vysadila přes 600 v celkové hodnotě 1,5 miliónu korun.

Čtěte také

Už teď se pracuje třeba v Jiráskových sadech, říká Tomáš Pospíšil. „Dochází k odkácení starých a nemocných stromů. Zároveň je předepsána výsadba, která zde bude potom dosazena. Součástí městské zeleně je i větší údržba stromořadí aleje mezi Tyršovým a Pražským mostem. A současně i mezi Tyršovým mostem a mostem u Hučáku.

Rozsah prací, které letos Technické služby čekají, je podle náměstka primátora pro oblast majetku Pavla Marka z hnutí ANO vyšší než v minulých letech. „Určitě je to nárůst, protože jsou tam některé věci strategicky důležité. Je zapotřebí udělat studii pro obnovu cyklostezek. Rádi bychom během zhruba tří let obnovili veškeré páteřní úseky cyklostezek v Hradci Králové.

Čtěte také

Cyklisté se v centru Hradce Králové dočkají i nových cyklostojanů. Dalších 30 miliónů korun půjde do stavebních úprav v šesti školách a několika dalších mateřských školách, většinou jde o práce na sportovním zázemí, ale třeba v jeslích Orlická to bude nová střecha.

Podle ředitele Tomáše Pospíšila je společnost připravená si s naplánovanými akcemi poradit. „Samozřejmě spousta pracovníků byla nemocná, někdo se s potížemi potýká dodnes. Ale občan v podstatě nezná slitování, to znamená, že bychom si museli nějak poradit.

Uzavírá ředitel hradeckých Technických služeb Tomáš Pospíšil.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související