Víkend v Olomouckém kraji bude plný akcí. Vyberte si v našem přehledu

25. červen 2021

Ještě nemáte plán na víkend? Připravili jsme pro vás tipy na zajímavé akce v celém regionu.

Olomoucko

Zajímají vás novinky v medicíně? Chcete se lépe starat o své tělo i duši? Nebo si nechat vyšetřit pigmentová znaménka a změřit tuky a cukry? Pokud ano, pak právě vám je určený Veletrh zdraví, který začal dnes ráno v olomoucké Pevnosti poznání. Navštívit ho můžete do šesti hodin odpoledne. Nebo oba víkendové dny v době od 9 do 18 hodin. 

Tradiční pochod pohádkovým lesem chystají na sobotu pro rodiny s dětmi dobrovolní hasiči z Řimic. Akci zahájí v pravé poledne na hřišti v obci. Chybět nebude bohaté občerstvení. 

Následující pozvánka je určená především příznivcům starých řemesel. Na své si přijdou o víkendu ve Fortu XIII. v olomoucké Nové Ulici. Pokud dorazíte, můžete se těšit na ukázky práce písařky a tiskařky, soukeníka, tkalce, řezbáře, kováře a dalších řemeslníků. Akce se koná v sobotu i v neděli od 10 hodin dopoledne. Více informací zde.

Přerovsko

Rodinným dnem ožije v sobotu v devět hodin ráno areál fotbalového hřiště v přerovské místní části Újezdec. Na programu jsou například dovednostní závod dvojic, fotbalové utkání domácího týmu s hokejisty HC Zubr, jejich autogramiáda a volná zábava s hudbou. 

Extrémní překážkový závod Geroy bude v sobotu hostit tenisová hala v Přerově. Prezentace dospělých začíná v 9 hodin ráno. Děti se můžou registrovat od 13 hodin. 

Pokud ještě nemáte plán na druhou polovinu soboty, můžete se vypravit na večerní prohlídku dřevohostického zámku. Součástí akce, která začíná v 17 hodin, bude i povídání o historii hašení ohňů a praktické ukázky hašení. Od 19 hodin je na programu promítání animovaného filmu pro děti. 

Prostějovsko

Náměstí T. G. Masaryka v centru Prostějova ožije v sobotu v jednu hodinu odpoledne akcí 630 let městem. Součástí programu, který potrvá až do večera, budou hudební, divadelní a šermířská vystoupení nebo ukázky historických tanců. 

Příznivci pohybu se můžou zúčastnit sobotního turistického pochodu Konické štrapáce nebo jízdy na kole okolo Konice. Na pěší budou čekat trasy dlouhé tři až 35 kilometrů, na cyklisty tratě o délce 20 až 120 kilometrů. Start pro obě kategorie je od Litovel klasik restaurantu v mezidobí od půl sedmé ráno do půl desáté dopoledne.

Na Svatojánské čarování můžete vzít v sobotu své děti do zámeckého parku v Čechách pod Kosířem. Čekat vás tam budou babky kořenářky, které mají připraveno povídání o vzácných bylinách, ukáží vám svatojánské tradice, jak se vije věneček a nakonec si vyrobíte něco na památku. Akce začíná v deset hodin dopoledne. Vzhledem k omezené kapacitě organizátoři doporučují zájemcům, aby si místo zarezervovali.

Šumpersko

Následující pozvánka je hudební a míří do Bludova. Tamní sportovní areál Sboru dobrovolných hasičů ožije v sobotu v jednu hodinu odpoledne festivalem dechových hudeb. Na programu jsou vystoupení kapel Bludověnka, Legrúti a Kamarádi. 

Wolkerovy sady v Zábřehu budou v sobotu odpoledne připomínat pohádkový les. Vypravit se do něj můžete se svými dětmi v době od 15:30 do 16:30. Na závěr akce bude účastníky čekat maňáskové divadlo a opékání špekáčku. Ty si nezapomeňte vzít s sebou. 

Jesenicko

Žehnání pramenů, koncert Dechového orchestru mladých Základní umělecké školy Jeseník a vystoupení mažoretek. To vše vás čeká v sobotu od dvou hodin v Preissnitzových lázních v Jeseníku. 

Veterán muzeum v České Vsi bude v sobotu patřit dětem. Konat se v něm bude odpoledne plné zábavy a sportovních aktivit s názvem Hurá na prázdniny. Na akci, která začíná v 15 hodin, nebudou chybět ani atrakce, jako jsou opičí dráha nebo skákací hrad. 

Zlaté Hory čeká v neděli slavnostní otevření nového víceúčelového hřiště. Součástí akce budou utkání v in-line hokeji a florbalu a taky program pro děti. Ty se můžou těšit například na diskotéku, nafukovací atrakce a filmové postavičky. Začátek je ve 13 hodin. 

Spustit audio