Vojta Šňupárek si k padesátinám nadělil Žábu na prameni. Pokřtí ji i v rozhlase

29. leden 2024

Narozeniny dnes slaví ostravský kytarista Vojtěch Šňupárek. Tento zkušený muzikant si k padesátinám nadělil debutové album Žába na prameni, které už za dva týdny představí a pokřtí v přímém přenosu v našem Studiu 1.

Čtěte také

Vojtovy příjemné kytarové linky můžeme slyšet v populární kapele Nedivoč, spolupracuje také s uznávaným kytaristou Mariem Šeparovičem a objevil se na společném pódiu s velkými osobnostmi tuzemské hudební scény.

V loňském roce Šňupárek vydal své debutové autorské album s názvem Žába na prameni. Je to nahrávka, která přesně ví, co chce. V hudbě a textech Žáby na prameni slyšíme hezky uplatněnou inspiraci Vlastou Redlem a Radkem Pastrňákem, ale stylový okruh dnešního oslavence je mnohem širší.

Vojtěch Šňupárek své album vydal takřka v předvečer svých kulatých narozenin. Říká se, že v padesáti bývá člověk na vrcholu kariéry a Vojtěch Šňupárek je důkazem, že tohle rčení prostě funguje.

K narozeninám mu přejeme mnoho zdraví, silných nápadů a písní, které budou mít dlouhý život. Z jeho tvorby vybíráme píseň Na kahánku. Příjemný poslech Českého rozhlasu Ostrava vám přeje Milan Bátor.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.