Vyberte vítěze Startéru! O vaše hlasy bojují Marjari, Treska Jednoskvrnná a Charvinn

11. duben 2023

Startér míří do finále. Už v pondělí 17. dubna se v Kasárnách Karlín představí finálová trojice naživo. Vybrat ji nebylo vůbec jednoduché, o čemž naše tříáčková porota (resp. dvouáčková, protože Aneta se připojila na dálku) sama přišla poreferovat do studia. Teď už je obtížný výběr na vás.

Pro českobudějovickou písničkářku Marjari, post-studentskou kapelu z vinohradských sklepů Treska Jednoskvrnná nebo vycházející pražskou zpěvačku Charvinn můžete hlasovat každý den (až do pondělních 22:00) na wave.cz/starter.

To, že vybrat z top dvacítky nejúspěšnějších nebylo jednoduché, dokazuje hned po odtajnění Petry Charvátové alias Charvinn v top 3 porotkyně Annabelle: „Budu upřímná, s tímhle songem jsem trochu bojovala, ale chápala jsem, že musíme dojít shodě v našem týmu.“ Uznává ale, že jde o hodně dobře napsaný popový song a rozhodující pro ni bude, jak Charvinn zapůsobí naživo. Ostatní ze startéřího týmu mají ohledně songu Midnight Madonna pocit, že pokud by měl nějak znít současný popový banger, je to právě takhle. Otázkou zůstává, čím (krom dvou vydaných singlů) Charvinn čas stanovený na její vystoupení vyplní.

Na Maringotku od kapely Treska Jednoskvrnná, která je také součástí finálové trojky, zavzpomínala velmi tematicky hlavně Aneta. Ta se přihlásila po telefonu z chladného venkova: „Když jsme sem přijeli, nešly nám roztopit kamna a hodně jsem vzpomínala na frázi, že v maringotce umrznou a najdou jen dvě zmrzlý těla.“ Hodnocení zmíněného songu bylo přitom v průběhu ročníku téměř výhradně hřejivé. Od Tresky Jednoskvrnné čekáme na pódiu jejich růžové stafle.

Pozor! Tento týden se výjimečně hlasuje až do 17. 4. do 22:00!

Jednohlasně se startéří porota rozhodla na letošní Startér Showcase poslat také Martinu Činátlovou aka Marjari, u níž jsme už od začátku obdivovali jak hudební, tak i textovou složku. Deníkové texty psané od srdíčka a soutěžní song Hey Girl věnovaný všem holkám a ženám, které mají nějakou zkušenost s obtěžováním či znásilněním, nesmí v tracklistu letošních finálových vystoupení chybět.

Vyberte vítěze Startéru 2022/2023 svými hlasy na wave.cz/starter a přijďte Marjari, Tresku Jednoskvrnnou a Charvinn podpořit pod pódium na Startér Showcase!

autoři: Filip Černý , Tereza Odehnalová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka