Výlov Bezruče a dalších rybníků, pravěký šperk v Bruntále, svatební veletrh... Vyberte si z našich tipů

2. listopad 2023

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Strašidelné prohlídky zámku v Kravařích
Zámek Kravaře láká na strašidelné prohlídky. Do Tajemného příběhu alchymisty se můžete ponořit v pátek i v sobotu, a to vždy od 17 do 21 hodin.

Recitál Jana Buriana
Ekologii duše můžete probrat společně s písničkářem Janem Burianem. Jeho recitál a povídání začíná v pátek ve 20 hodin v klubu Galerka v Novém Jičíně.

Vladimír Javorský v Kupé
Herec Vladimír Javorský se v Opavě představí jako písničkář. Společně se svou kapelou vystoupí v pátek od 18 hodin v klubu Kupé.

Čtěte také

Svatební veletrh
Ostravská Černá louka patří v pátek a v sobotu Svatebnímu veletrhu. Pokud vás tato radostná událost v rodině čeká nebo se jen chcete pokochat krásnými šaty a doplňky, vydejte se na výstaviště.

Halloweenský rej
A ještě jedno pozvání pro rodiny s dětmi. Na náměstí v Brušperku se právě pro ně chystá od 16. hodin Halloweenský rej.

Výlov Bezruče a dalších rybníků 

V pátek začíná výlov největšího rybníka v našem kraji, tedy rybníka Bezruč. Pozorovat rybáře při práci a také si koupit čerstvé ryby můžete u jeho hráze až do neděle, a to vždy mezi 8. a 15. hodinou.

V sobotu v 7 hodin ráno pak v Dolním Benešově začíná výlov rybníka Nezmar. Přihlížet práci rybářů a také si koupit čerstvé ryby či ochutnat rybí speciality můžete v sobotu i v neděli, a to až do 17 hodin.

Příprava na výlov největšího jistebnického rybníku

O nejlepší svařák
O nejlepší svařák se bude v sobotu odpoledne soutěžit v Hlučíně. Mezi 15. a 18. hodinou můžete na Mírovém náměstí nejen ochutnávat, ale také poslouchat vystoupení cimbálové muziky.

Den se starými technologiemi
Centrum tradičních technologií v Příboře zve na Den se starými technologiemi. Tentokrát bude zaměřeno na klokočí a prohlédnout si tam můžete i novou výstavu nazvanou Urob si sám. Začátek sobotní akce je v 9 hodin.

Lampionový průvod
A protože začátek listopadu patří tradičně i lampionovým průvodům, tak za všechny alespoň pozvání do Nového Jičína. Za strašidly z pohádek můžete se svými dětmi putovat v sobotu od půl páté odpoledne ulicemi města z Masarykova náměstí.

Lampionový průvod

Velká cena Ostravy v krasobruslení
Přidejme ještě pozvání na Velkou cenu Ostravy v krasobruslení. Po oba víkendové dny se v Multifunkční hale ve Vítkovicích představí nováčci, žáci a junioři z celé republiky.

Charitativní běh v Orlové
Orlová v neděli pořádá charitativní podzimní běh na podporu Nadačního fondu Muži proti rakovině. Vybrat si pěší či běžeckou trasu můžete i vy, pokud přijdete na 10. hodinu na Náměstí 28. října.

Sláva statečnosti. Neboj!
Janáčkova filharmonie Ostrava věnuje hned dva nedělní koncerty dětem. Sláva statečnosti. Neboj! tak zní jejich název a začátky jsou v 11 a v 16 hodin.

Spustit audio