Vyzkoušeli jsme za vás: S českými béčkovými komediemi si přitížíte. Pomůže spíš nová deska Duy Lipy

31. březen 2020

„Dvě ženy se dívaly jedenáct dní v kuse na české trashové komedie. Neuvěříte, co se stalo pak!“ Asi tak by se dala ve zkratce shrnout zkušenost blogerky Jany Patočkové a filmové produkční Alžběty Noll, které se rozhodly podívat na to, co v podstatě zajímá diváky v kinech z domácí tvorby nejvíc. Co se stalo opravdu, si pak společně s novinkami z popkulturního světa poslechněte v novém díle popkulturního pořadu Kompot.

„Vytvořily jsme si seznam všech českých komedií, o kterých jsme od našich kamarádů slyšely, že se jim nelíbily. Další jsme si vytipovaly my a potom jsme se ptaly na další i na sociálních sítích. Po jedenácti dnech a filmech jsme si musely dát pauzu. Zjistily jsme, že začínáme být apatické. Přestaly jsme mít schopnost už ty filmy jakkoli objektivně a subjektivně hodnotit. A i věci, které jsou zpětně příšerné, nám připadaly docela v pořádku,“ vysvětluje Patočková s Noll. Snímky jako Přijde letos Ježíšek?, Modelky s.r.o. nebo Manžela na hodinu divákům rozhodně nedoporučují s heslem „vyzkoušely jsme za vás“. Co všechny tyto nepovedené komedie spojuje a patří mezi ně i vůbec nejnavštěvovanější domácí film Ženy v běhu?

Jednou z nejvíc očekávaných popových desek letošního roku byla určitě Future Nostalgia od britské zpěvačky albánského původu Duy Lipy. Pilotní singl Donꞌt Start Now obhajoval „virální umělec“ TMBK a filmový publicista Petr Cífka v posledním ročníku Kompot Song roku a umístil se v hlasování diváků velmi vysoko. Úspěchy má nejen tato skladba z desky v hitparádách po celém světě. „Po dlouhé době bude mít britský pop zase velkou světovou hvězdu,“ říká hudební kritik Karel Veselý, ale dodává, že od desky očekával po silných singlech výraznější počin. Které skladby na albu pokaždé přeskočí a startuje po období, kdy žebříčkům vládly především pomalejší a temné skladby, Dua Lipa novou vlnu tanečního popu?

S Hanou Trojánkovou Biriczovou jsme se podívali na nové televizní tipy z dílny Netflixu. Nejvíc ji zaujala dokumentární série Pán tygrů, která mapuje život a dílo Joea Exotica, majitele soukromé zoo, country zpěváka a také člověka, který teď sedí dvacet dva let ve vězení za plánování vraždy kontroverzní ochránkyně zvířat Carol Baskinové. Příběh, kterému byste v hraném filmu nejspíš ani nevěřili, je podobně surrealistický jako obrazy Sophie Brussaux. Ta má společně s Drakem dvouletého syna Adonise, kterého Drake teď poprvé ukázal na svých sociálních sítích. Které celebrity Sophie znázorňuje ve svých malbách a proč by si tato umělecká díla pravděpodobně chtěli koupit i protagonisti série Pán tygrů, si můžete také poslechnout v novém díle Kompotu.

Před pár dny skončila první série brazilské franšízy reality show The Circle. Proč podle moderátora Filipa Titlbacha dopadly výsledky tak, jak dopadly? A bude mít chuť se podívat na první sérii francouzské varianty, která bude mít premiéru za dva týdny? Poslechněte si v aktuálním díle Kompotu.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.