Začaly prázdniny a rozbíhají se turnusy letních táborů. U Nemojova na Trutnovsku ho postavili skauti

4. červenec 2022 09:07

O víkendu naplno začaly prázdniny. V kraji se rozeběhly první turnusy desítek táborů, na které zamířily stovky dětí. Svůj tábor si v Nemojově nedaleko Dvora Králové postavili a připravili i skauti z Dolní Kalné na Trutnovsku.

Čtěte také

Loukou nad Nemojovem se ozývá klepání, šoupání, vrzání a vůbec další zvuky, které znamenají, že se na budoucím tábořišti pilně pracuje.

Hlavní vedoucí Rosnička je na nákupech, a tak teď všechno řídí další z vedoucích s přezdívkou Muffin. „Stavěli jsme jídelnu, natahovali plachtu na kuchyň, postavili tee-pee. Teď děláme stany.“

Vedle samotných vedoucích tu je tak trochu v předstihu i pár dětí, a taky rodiče. Přijeli třeba Martina s Romanem. Jejich potomek se na tábor chystá a tak je pro ně samozřejmost pomáhat. „Stavíme právě podesty s podlážkami, kluci dodělávají takovou tu mužskou práci.

Tábor si v Nemojově u Dvora Králové postavili a připravili skauti z Dolní Kalné na Trutnovsku

Postavit pětadvacet stanů, tee-pee, další kempingové stany, kuchyň, umývárny a další zázemí zaměstnává aktuálně zhruba patnáct lidí.

Včetně Pandy - jedenáctiletého Františka, a Křečka - čtrnáctiletého Lukáše. Náročné to je i pro ně. „Je velké vedro, sluníčko svítí a je dusno. Takže se hodně potíme, ale jinak to jde.

Čtěte také

Kluci ale vědí, že si tábor staví tak trochu sami pro sebe. Na prázdniny a konkrétně právě na tábor se moc těšili. „Já hodně. Nevím jak ostatní, ale já jsem se těšil moc.

A těšili se o to víc, že letos je to zase po dvou koronavirových letech bez jakýchkoli omezení. „To bylo nepříjemné. A také jsme nebyli na žádných výletech. Zůstávali jsme jen v táboře.

Tábor v Nemojově už stojí a v téhle chvíli už si ho užívají i skauti z Dolní Kalné. Sloužit bude nejen jim, ale i dalším skupinám dětí.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související