Záznam koncertu kapely Portless ve čtvrtek na Rádiu Praha. Připomeňte si náš zářijový open air Kbely, hrajem!

30. říjen 2023 15:30

Program Rádia Praha přilákal 10. září do Centrálního parku Kbely pět tisíc lidí všech generací. Zažijte znovu úžasnou atmosféru, kterou měl koncert kapely Portless, poslechněte si ve čtvrtek záznam v našem vysílání.

Rádio Praha připomnělo 100. výročí zahájení rozhlasového vysílání na našem území jen kousek od místa, kde 18. května 1923 začalo. Hudební program open airu Kbely, hrajem! vyvrcholil vystoupením kapely Portless.

Muzikanti v čele se zpěvákem Kryštofem Michalem oslavili 30 let na hudební scéně, tolik času totiž uplynulo od založení skupiny Support Lesbiens. „Celý život mám jednu kapelu, ale tak nějak se stalo, a to by byl dlouhý příběh, že se jmenuje jinak,“ poznamenal vtipně frontman.

Zaplněným amfiteátrem zněly hitovky jako Bet My Soul, Let's Dance, In Da Yard, Tune Da Radio, ale i písně, jež naživo v podání těchto muzikantů nezazněly spoustu let, kupříkladu Bubblebrown nebo Nodding. A byla to jízda.

Na několik kousků se ke kapele přidal rapper Henry D, který už je s Portless neodmyslitelně spjatý, a tak zahráli i jejich vůbec první společný počin Check My Sound nebo jeden z dalších Good Man.

Zlatým hřebem programu open airu Kbely, hrajem! byla kapela Portless

Před klidnější písničkou Cliché přivítal Kryštof Michal v publiku svoje rodiče a píseň jim věnoval. Součástí parádního vystoupení byl povedený cover známé Smooth Criminal od Michaela Jacksona.

Ve čtvrtek po 19. hodině patří vysílání Rádia Praha živým koncertům. Tento týden 2. listopadu si tedy v hudebním speciálu Praha žije poslechněte záznam vystoupení kapely Portless na open airu Kbely, hrajem!

Zlatým hřebem programu open airu Kbely, hrajem! byla kapela Portless
autoři: Liv Boková ,
Spustit audio

Související