Zkušenosti z bohaté fotbalové kariéry teď Ivo Táborský předává spoluhráčům v nižší třídě v Budějovicích

16. listopad 2023 11:38

Ivo Táborský začínal s fotbalem ve Slavii Praha. Hrál za Bohemians, Příbram, České Budějovice, Mladou Boleslav, Teplice, ale také za Slovan Bratislava nebo za ázerbajdžánské Baku. Teď se do Slavie vrátil. Obléká dres klubu tohoto jména z Českých Budějovic, který hraje na jihu Čech první A třídu.

Když Ivo Táborský vstoupí na hřiště, hned se v něm probudí soutěživost. „Já nemám rád prohry a nemám rád lidi, kterým je to jedno. Někdy je to i trochu na škodu, protože jsem hodně emoční,“ přiznává.

S profesionálním fotbalem Ivo Táborský skončil před více než třemi lety. „Od té doby jsem opravdu nic nedělal, užíval jsem si ten fotbalový důchod, trochu jsem nabral váhu. Teď v posledních měsících jsem začal cvičit, chodím na tréninky a musel jsem pro to něco udělat,“ popisuje.

Během zápasu první A třídy vypracoval řadu příležitostí. Co mu prolétne hlavou, když spoluhráč vyloženou šanci nepromění? „Vůbec nic, proto jsem v A třídě a jsou tu i ti ostatní kluci. Tady se rozčilovat nebudu. Bude mi vadit, když nebudou spolupracovat v plynulosti hry, ale pořád to beru tak, že jsou to kluci v A třídě a nemají třeba pro fotbal takový cit jako já, který jsem odehrál ligu. Snažím se to nevyčítat a naopak poradit a pomáhat,“ odpovídá.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související