Žraloci vajbují jazz a v Hongkongu papají hadí pizzu. To jsou nej zprávy týdne
Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejlahodnější chlebíky ze zpravodajské pekárny. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.
Ivanku jako milovnici všeho živého zaujala následující zpráva: zoologové tvrdí, že žraloci mají hudební preference a mezi jejich oblíbené žánry rozhodně nepatří klasika. Studie vědců z australské Macquarie University Fish Lab zjistila, že druh žraloka jménem různozubec portjacksonský rád poslouchá jazz – ovšem za odměnu.
Zuzanu šokovala informace o tom, že americký řetězec prodává v Hongkongu hadí pizzu. Nová příchuť kombinuje drcené hadí maso, černé houby a čínskou sušenou šunku, což jsou nepostradatelné ingredience do pravého hadího guláše. Proč s touto gastronomickou fúzí přichází právě teď? Podle kantonského přísloví je nejlepší jíst hada „když začne foukat podzimní vítr.“
Nesměla chybět nějaká ta krimizpráva z Brna: divadlo v Brně vykradla Bílá paní. Hledala blůzu.
Je mezi brněnskou milovnicí divadla, bizarní pizzou a jazz milujícími žraloky nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.