Adam Skoumal

hudební skladatel (nar. 1969)

Adam Skoumal na sebe jako skladatel poprvé upozornil na soutěži Pražského jara 1998, kde získal se svou kompozicí cenu za nejlepší provedení české soudobé skladby.

V sezóně 2006 premiéroval svůj 1. Klavírní koncert s Pražskou komorní filharmonií a ve stejném roce provedl také svůj 2. Klavírní koncert za doprovodu Jihočeské komorní filharmonie. V létě 2008 zazněla ve světové premiéře na festivalu v chorvatském Dubrovníku skladba Adama Skoumala Djinnia pro housle a klavír v podání Shlomo Mintze, který ji také zařadil do programu svého jihoamerického turné a na recitály v Římě a Miláně. České publikum ji slyšelo na festivalu Pražské Jaro 2009 a její orchestrální verzi se sólistou Jiřím Vodičkou uvedl v roce 2013 Jiří Bělohlávek v přímém přenosu v České televizi.

Další Skoumalova houslová kompozice – Variace na cikánskou melodii – byla vybrána jako povinná soudobá skladba pro houslovou soutěž Concours International de Violon 2009 ve švýcarském Sionu a dále na Mezinárodní houslovou soutěž v Buenos Aires v Argentině 2010. Na rok 2014 si Festival Pražské jaro objednal od Adama Skoumala houslový koncert, jehož premiéra zazněla v provedení Romana Patočky, Petera Altrichtera a Symfonického orchestru Českého rozhlasu.

Tituly k prodeji:
Kejklíř pro klavír
Únos Šeherezády pro flétnu a klavír
Valse capricieuse pro housle a klavír
Variace na cikánskou melodii pro flétnu (nebo klarinet) a klavír
Variace na cikánskou melodii pro housle (nebo violu) a klavír
Variace na cikánskou melodii pro housle a smyčcový orchestr

Pro nákup hudebnin navštivte e-shop Radiotéka.cz