Akademie věd ocenila web Českého rozhlasu Leonardo

5. prosinec 2011

Web Českého rozhlasu Leonardo leonardo.rozhlas.cz získal v prvním ročníku soutěže projektů popularizujících vědu SCIAP, kterou pořádala Akademie věd České republiky, první místo v kategorii Internet.

„Je to především ocenění pro celý Český rozhlas a jeho aktivity v oblasti vzdělávání a popularizace vědy. Tým Leonarda to těší tím více, že jsme obstáli právě v kategorii internet, a dokázali tak konkurenceschopnost rozhlasu i v oblasti nových médií,“ uvedl šéfredaktor stanice Luboš Veverka.

V dalších kategoriích zvítězily Česká televize, magazín 21. století nebo výstavní projekty Národního muzea. První místo v soutěži SCIAP v kategorii Internet je zároveň oceněním Leonarda jako solidní značky popularizace nejen české, ale i světové vědy a výzkumu, která rozvíjí kromě klasického rozhlasového vysílání internetové aktivity.

K výhře rozhodně přispěla i nová grafická podoba stránek a nové funkcionality. Web celého Českého rozhlasu prošel redesignem v loňském roce. Zájem návštěvníků o něj dokládají stále vzrůstající čísla návštěvnosti.

Diplom - ocenění ČRo Leonardo
Spustit audio
autor: Oddělení komunikace