Anální sex I: Přináší spoustu vjemů, na které nás společnost nepřipravuje

18. leden 2021
Šeptem

„Anální sex je jiný typ zážitku nebo slasti než ty, na které je člověk s penisem zvyklý,“ popisuje svoji zkušenost Ondřej, který s obohacováním svého autoerotického repertoáru začal někdy před osmi lety. „Když jsem dospíval, vůbec mě nenapadlo, že existuje něco jako mužský anální sex nad rámec gay komunity. Říkal jsem si, jaké to je, být tím, kdo je penetrovaný. Anální sex může fungovat jako experiment s mocí a pozicemi ve vztazích,“ dodává.

„Jsem ten typ, co se rád ztratí v různých koutech internetu. Takže jsem samozřejmě našel masáž prostaty a další věci, skrze které přicházela pozitivní reakce. Necítil jsem žádný stud,“ vrací se Ondřej k blogům a diskuzním fórům, kde kdysi zjišťoval, že anální sex baví lidi napříč pohlavími, gendery a sexualitami.

Anální sex se nemusí každému líbit, na druhou stranu není třeba si ho odpírat kvůli předsudkům

„Vyvíjelo se to v různých vlnách sebeobjevování. Člověk se od prstů a sebe sama dostane k různým dildům a pomůckám. Další vlna objevování přišla v rámci vztahu s partnerkou. Během toho jsem nakupoval pomůcky, anální kolíky a další. Jenže jsem narážel na dvě věci. Jednou z nich bylo nepochopení, tou druhou byl pocit, že mi nestačí.“

„Trvalo mi zvyknout si na vlastní tělo, uvolnit se. Cesta k pomůckám, které používám teď, byla docela dlouhá. Je to individuální, ale člověk zjistí, že tu je hranice, za kterou ho tělo dál nepustí,“ říká Ondřej a dodává, že bolest si s análním sexem nespojuje. Zásadní je ale nespěchat.

„Je fajn to aspoň prozkoumat, každému se to nemusí líbit, nemusí ho to bavit, ale jde o to si to neodpírat kvůli předsudkům. Když jsem se občas bavil s různými lidmi, byl jsem překvapený, kolik z nich se téhle anální oblasti věnuje, jen o tom nemluví. Až na dvě příhody jsem se i já potkával jedině s pochopením nebo vyloženě nadšením ze strany partnerek.“  

Na co si dát při análním sexu pozor? A jak může pomoct rozvinout sexuální uspokojení? Poslechněte si první část z dvoudílného podcastu Šeptem.       

Spustit audio

Související