Artotéka

28. únor 2002

Zařizujete si byt a nemáte dost peněz na drahé obrazy? Svítí na vás v bytě nebo v kanceláři holé stěny? Chcete se blýsknout před obchodním partnerem nebo třeba před návštěvou? Navštivte artotéku! Co to je?

Artotéka je specializované oddělení knihovny Opatov. Tato největší pobočka Městské knihovny Praha byla 26. února otevřena pro veřejnost po téměř dvouleté rekonstrukci. Moderní knihovna pro dospělé a děti má rozlohu 1400 m2, studovnu, učebnu - klubovnu, bezbariérový vstup, šatnu s obsluhou a možnost občerstvení. V unikátní artotéce najdete na osm tisíc grafických listů a reprodukcí, z nichž většinu je možné si vypůjčit až na 1 rok. Dále nabízí zájemcům knihy a časopisy o výtvarném umění a architektuře. Pravidelnou součástí práce artotéky jsou besedy o výtvarném umění pro děti i dospělé a také pořádání výstav děl současných českých výtvarných umělců.

Knihovna Opatov je určená kulturním, vzdělávacím a informačním potřebám nejen obyvatel Jižního Města, ale i čtenářům a návštěvníkům z celé Prahy. Najdete ji v ulici Opatovská 1754, Praha 11. Otevřeno má Út - Pá: 9 - 19 hodin, So: 9 - 12 hodin  

Spustit audio