Budete-li na Zelený čtvrtek v budějovickém Pianu, zahraje vám skvělý perkusista a výtvarník Miloš Vacík

23. březen 2024

Jste-li z Českých Budějovic a okolí a chcete-li prožít kulturně podnětný podvečer Zeleného čtvrtku, tedy 28. března, buďte v šest večer v budějovickém business centru Piano. Budete si totiž moci poslechnout příjemnou latin music v podání znamenitých muzikantů, vesměs svázaných s jihem Čech – trumpetisty Miroslava Surky, pianisty Radima Sládka a perkusisty Miloše Vacíka.

A právě posledně jmenovaný muž bude hlavním aktérem celé akce. Tato atraktivní hudební produkce totiž doprovodí tamní výstavu všestranně umělecky nadaného Miloše Vacíka, muzikanta, skladatele, textaře, spisovatele a samozřejmě výtvarníka.

A vpravdě úctyhodný je jeho dosavadní muzikantský životopis. Hráč na perkuse a bicí nástroje Miloš Vacík se v osmnácti letech stal členem kapely Laura a její tygři, byl členem Pražského výběru a zahrál si s Frankem Zappou.

Stál u zrodu souboru Šum svistu, jakož potom i Slunečního orchestru a také Tam-Tam orchestra a Tam-Tam Batucada, tedy ansámblu jen s bicími nástroji. Založil první školu samby v Čechách.

Je toho jistě hodně, co se dá říci o tvůrčích a hudebních aktivitách čtyřiapadesátiletého Miloše Vacíka a o jeho lásce k perkusím, k bicím i k jihu Čech. Ovšem pro tuto chvíli už je tady pro vás Miloš Vacík, jeho Tam-Tam Batucada a Timbalada.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související