Caldarium a Kneippův chodník. I méně obvyklé procedury nabízí nový saunový svět v Třeboni

2. listopad 2022 15:20

Další turistické lákadlo má jihočeská Třeboň. Lázně Aurora otevřely saunový svět. Nový wellness areál budou moci využívat nejen lázeňští hosté, ale i veřejnost.

Jednou z novinek je caldarium, sauna s teplotou kolem 40 stupňů Celsia vhodná i pro lidi, kteří nejsou vyznavači velkého horka. Návštěvníci mají ale k dispozici i dalších pět saun, kde už jsou teploty o poznání vyšší.

Projít se můžou i Kneippovým chodníkem, ve kterém se střídá teplá a studená voda. „Je to i součástí lázeňského procesu, střídání teplé a studené vody v saunovém světě je určitě dobrá věc,“ podotkl Daniel Hamr z třeboňských lázní.

Na slavnostní otevření saunového světa dorazilo několik stovek lidí, mezi nimi místní obyvatel Jan Hůda. „Klobouk dolů, čeho se tady dosáhlo. Hodně to zvedá Třeboň. Leccos už jsem viděl, leckde jsem byl, ale tady jenom chvála,“ komentoval.

Nové wellness centrum si přišla prohlédnout i Jana Stejskalová z Příbrami. „Opravdu unikátní. Je to překrásná budova a lidé si tu asi hodně užijí,“ chválila.

Lázně si na vybudování nového wellness centra našetřily přes 100 milionů korun. Podle jednatele společnosti Viléma Kahouna se jedná o dobrou investici, zvláště teď v době ekonomické recese. „V době krize se má investovat, protože to je investice do budoucna. Pakliže jsme si vytvořili zdroje, k čemu by nám byla finanční hotovost, když ztrácí hodnotu. Tady jsme vytvořili prostředí, které by v byznysu mělo peníze přinést, protože krize snad také jednou pomine,“ vysvětlil.

Nové wellness v lázních Aurora v Třeboni nabízí nejen relax a odpočinek v saunovém světě, ale i masérny a nové léčebné procedury zaměřené na fyzickou a duševní rekondici lidského těla.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související