Český rozhlas bude součástí Dne architektury

18. září 2018

Český rozhlas se poprvé zapojí do celorepublikového festivalu Den architektury. Ten přinese zájemcům příležitost dostat se do jindy nepřístupných staveb a v bezmála devadesátce měst po celé České republice a na Slovensku nabídne veřejnosti nový pohled na architekturu, která nás obklopuje – od moderních, odbornými cenami ověnčených budov přes historické skvosty až po mnohdy opomíjené stavby.

Celým letošním programem se jako hlavní linie vine téma „Architektura společně“. Festival si připomíná výročí 100 let od založení Československa. Vybrané procházky a prohlídky se tak zaměří na typické architektonické styly první republiky i veřejné a kulturní stavby. Program nabídne přednášky, workshopy, filmové projekce, cyklovyjížďky, především však prohlídky staveb vedené architekty, urbanisty či historiky.

Do Českého rozhlasu mohou zájemci nahlédnout v rámci dvou komentovaných prohlídek v sobotu 29. září v 13:00 a 15:00. Návštěvníky po budovách Vinohradská 12 a Římská 13 provede redaktor a editor Domácí redakce Jan Herget.

Celý program Dne architektury, který začne 20. září a potrvá až do 4. října, naleznete zde. Kapacita prohlídek v Českém rozhlase je omezená, zájemci se mohou od pondělí 24. září zdarma zaregistrovat zde.

Spustit audio