Český rozhlas má ve svém portfoliu celkem 25 rozhlasových stanic

6. květen 2022

Český rozhlas má ve svém portfoliu celkem 25 rozhlasových stanic, z nichž čtyři jsou celoplošné, čtrnáct regionálních a další vysílají v digitální síti DAB+ nebo na internetu. Díky jednotlivým stanicím dokáže Český rozhlas plnit veřejnou službu pro všechny skupiny posluchačů.

Vlajkovou lodí a nejposlouchanější stanicí na českém trhu je RADIOŽURNÁL. Stanice plná rychlého zpravodajství, aktuální publicistiky, užitečných informací a hudby. Za rok 2021 si každý týden tuto stanici naladilo téměř 1,7 mil. posluchačů, což je v denním pohledu 874 tisíc párů uší.

Posluchači Radiožurnálu si chválí jedinečnou úroveň moderátorů, kterými jsou například Lucie Výborná, Jiří Chum, Jan Pokorný nebo Hanka Shánělová a Tomáš Pancíř. Jejich hlasy zní v pořadech, jako jsou Host Lucie Výborné, Ranní Radiožurnál nebo 20 minut Radiožurnálu. Každý týden si webovou stránku Radiožurnálu najde na svých webových prohlížečích 156 tis. uživatelů.

Když chcete vědět PROČ, naladíte si naši stanici PLUS. V Česku jde o jedinou stanicí mluveného slova bez hudební produkce. A její posluchačská základna stále roste. V roce 2021 se denní průměr vyšplhal na 147 tisíc posluchačů. Zároveň je to stanice, jejíž posluchači jsou s kvalitou vysílání velmi spokojení. Na stupnici od 1 do 10 ji hodnotí vysokým číslem 7.6. Na stanici PLUS si můžete naladit například posluchačsky oblíbené pořady Interview Plus, Názory a argumenty, Pro a proti a mnoho dalších.

Nejspokojenější posluchače v rámci portfolia stanic Českého rozhlasu najdete na stanici DVOJKA. Taky je to rádio, které vás baví. Mezi tým známých tváří, které moderují jednotlivé pořady, patří Dalibor Gondík,  Tereza Kostková, Adéla Gondíková, Mirek Vaňura nebo Halina Pawlowská. Můžete je na DVOJCE slyšet v pořadech Ranní Dvojka, Blízká setkání, Kriminálka nebo Omeletky. Dvojka ale také nabízí oblíbenou četbu na pokračování a pravidelně posluchačům představuje nové rozhlasové hry. Za rok 2021 si každý týden tuto stanici naladilo téměř 603 tisíc posluchačů a dalších téměř 327 tisíc lidí si k pořadům stanice našlo cestu prostřednictvím on demandu. A víte kdo je typickou posluchačkou stanice DVOJKA? Je to žena ve věku 45+ se středoškolským nebo vysokoškolským vzděláním. 

VLTAVA je jediné rádio zaměřené na kulturu a umění v ČR. Zpřístupňuje nejkvalitnější kulturu všem, bez ohledu na sociální a teritoriální limity. VLTAVA si našla milovníky napříč věkovým spektrem. Každý týden si stanici poslechne 189 tisíc posluchačů on-air a dalších téměř 118 tisíc návštěvníků prostřednictvím on demandu. Oblíbenými pořady jsou Četba s hvězdičkou, Sedmé nebe, Vizitka, Mozaika a další. Největší oblibě se mezi posluchači těší četba na pokračování a povídky. A na stanici VLTAVA si opravdu vyberete. Tak co, má i Vltava váš hlas?

Spustit audio