Český rozhlas Olomouc odstartuje jaro s novým programem i grafikou

17. březen 2011

S příchodem jara čeká posluchače Českého rozhlasu Olomouc nový svěží program i grafika. Startuje v pondělí 21. března od 5.00 hodiny ranní.

Nejvýznamnější změny najdou posluchači v první polovině dne. Dobré ráno s Českým rozhlasem Olomouc bude stanice vysílat od 5.00 do 8.00 hodiny a důraz zde klade zejména na informace, které člověk potřebuje při vstupu do nového dne.

Dopoledne s Českým rozhlasem Olomouc bude mít akčnější start s důrazem na kontakt s posluchači. Od 8.00 do 10.00 hodin chce ČRo Olomouc oslovit posluchače v rubrikách: Jak se máte? Co bude dnes dobrého? Co plánujete? Lidé si budou moci posílat písničky na přání. Humor zazní v bloku Vesele do nového dne. V programu zůstávají i oblíbené Životopisy, pohlednice Od Pradědu na Hanou, Němí svědci historie i jazykové okénko Okolo češtiny.

Součástí dopoledního bloku bude od 10.00 hodin například pondělní Dobrá rada, kde bude pozvaný odborník odpovídat na dotazy posluchačů v různých oblastech. Úterní reportážní Přímo z místa osvěží nová soutěž a ve středu nabídne Český rozhlas Olomouc novou podobu magazínu pro venkov Kraj na dlani, kde posluchači najdou soutěž o regionální produkty, místní sport a další zajímavosti ze života moravského venkova.

Odpoledne s Českým rozhlasem Olomouc čeká zejména prodloužení písničkového speciálu Jirky Matějů Starý pecky na celou hodinu, tedy od 16.00 do 17.00 hodiny. Nový čas bude mít i oblíbená veterinární poradna Zvěřinec, kterou si můžete naladit každý pátek ve 13.30 hodin.

Večerní vysílání odstartuje v 18.30 hod. Radiobazar, jehož součástí bude i nabídka volných pracovních příležitostí. „Máme zájem být veselejší, svěžejší a hlavně přívětivější k posluchačům,“ hodnotí změny šéfredaktor ČRo Olomouc Pavel Dostál.

Drobné změny se dotknou i nedělního dopoledne. Pohádku na Dobré ráno nahradí Pověsti z hor a hradních cimbuří. „Podařilo se nám shromáždit velké množství pověstí a legend z celého Olomouckého kraje. Režisér Tomáš Soldán z nich vybral to nejlepší a to nabídneme posluchačům,“ vysvětluje vedoucí Slovesné a literární redakce Mirek Kobza. Od 9.00 se mohou zejména posluchačky těšit na novou Neděli s Jiřinkou, kterou připravuje populární moderátorka Jiřina Stoklasová.

S jarem Český rozhlas Olomouc nabídne novou zvukovou grafiku z dílny Lorenza Cortéze. Bude jistě zajímavé, jak se tento rodilý Španěl zhostil v grafice hlavního hudebního motivu stanice, který vychází z lidové hanácké písně Daleká, šeroká je cesta po Holomóc.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace