Český rozhlas Rádio Česko v roce 2011

2. červen 2011

Rádi bychom Vám představili změny v programovém schématu Rádia Česko, které probíhají od začátku roku 2011. Stanice rozšířila vysílání o 40 %, nabídne portfolio nových pořadů, jejichž pilotní díly se začínají nebo brzy začnou vysílat.

Novými oborovými magazíny Rádio Česko reflektuje současné dění a zabývá se často palčivými otázkami. Snaží se do pořadů vnést nové pojetí nejen netradičními formáty, novými moderátory, v rozhlase nezvyklé prvky investigativy, ale i jejich tematickým zaměřením.

Prgramové schéma vysílání Rádia Česko naleznete v příloze.

Pětileté výročí oslavil jeden z nejznámějších pořadů Rádia Česko - Příběhy 20. století. další informace naleznete v příloze.

ČRo Rádio Česko je analytická zpravodajsko-publicistická stanice. Vysílá výhradně mluvené slovo. Obsah vysílání tvoří především aktuální zpravodajství a publicistika, události z domova, ze světa, ekonomiky, kultury, vědy a dalších oborů. Nabízíme přehled aktuálního dění, rozhovory, reportáže, analýzy i komentáře. Důraz klademe na ekonomiku a na českou a světovou politiku. Mluvíme s přímými aktéry událostí, využíváme zahraniční zpravodaje Českého rozhlasu a síť vlastních spolupracovníků po celém světě.

Celý týden sledujeme nejnovější události a vybíráme pro vás to nejdůležitější a nejzajímavější. Exkluzivní rozhovory o tom, co se právě děje, přímo s aktéry událostí, nejaktuálnější informace od zpravodajů a spolupracovníků, reportáže, analýzy, politika, ekonomika, byznys, komunikace, kultura, kurs angličtiny. Přinášíme všechny relevantní úhly pohledu; jak hluboký vhled do probíraných témat, tak i komplexní a rychlý přehled všeho podstatného v širokém spektru náročných zpravodajských formátů.

Na digitálních platformách (radiocesko.cz, DVB-T, DVB-S) vysíláme nepřetržitě od 8 do 18 hodin, na VKV (FM) vysílačích BBC World Service celoplošně od 8 do 11 a od 13 do 16 hodin.

Český rozhlas Rádio Česko naladíte na frekvencích BBC World Service v krajských městech České republiky.


To podstatné. Žádná hudba.


Podle údajů Radioprojektu za první čtvrtletí letošního roku poslouchá Rádio Česko v současné době denně 6 000 lidí. Nepravidelných posluchačů má stanice 13 tisíc. Včetně posluchačů, kteří Rádio Česko přijímají prostřednictvím BBC, vychází na 18 tisíc denního dosahu. Týdenní poslech je kolem 39 tisíc posluchačů.

Publikum Rádia Česko lze charakterizovat převahou posluchačů - mužů, s těžištěm ve věkových kategoriích 30 - 39 let, případně 20 - 29 let, v převaze se vzděláním středoškolským nebo vysokoškolským. Index afinity vysokoškolského vzdělání, tedy zastoupení této kategorie ve srovnání se zastoupením v populaci ČR, je téměř trojnásobný. Jedná se o publikum,
definované ukazatelem týdenního dosahu, tedy nepravidelní posluchači - poslech stanice v posledních sedmi dnech.

Zdroj dat : Radio Projekt, realizace pro SKMO - Median a STEM/MARK, 1.10.2010 - 31.3.2011



Studio Česko
Politici, byznysmeni, manažeři, aktéři dění kolem nás. Všichni, kteří mají co říct. Každý všední den v 15:35 ve Studiu Česko. To podstatné, abyste si utvořili vlastní názor.

Příběhy 20. století
Příběhy a osudy, na které se zapomnělo, nebo zapomenout mělo. Hrdinové a zbabělci, temná období novodobých českých dějin i chvíle velkých činů. Lidé, kteří vystupují v Příbězích 20. století, jsou naši nenápadní sousedé a současně výjimeční svědkové moderní doby, která vynikala technickým pokrokem i krutostí. Díky unikátnímu dokumentárnímu cyklu můžete naši novodobou historii prožívat znovu.
Příběhy 20. století vysíláme v premiéře každou neděli po zprávách v 10 hodin, reprízu pak vždy následující sobotu po 13. hodině.
To podstatné o známých i zapomenutých událostech. Na Rádiu Česko už od roku 2006.

Specializované oborové magazíny
Rádio Česko vysílá každý den specializované pořady ze světa financí, byznysu, kultury, vzdělávání, architektury, managementu, komerční komunikace, vědy, neziskového sektoru i společnosti. Magazíny se svým stálým místem i půlroční oborové seriály. Například:

Kultura za všechny peníze – o financování a politických aspektech české kultury
Úžasný svět – výhradně nepolitický magazín mapující aktuální společenská témata
Týden v médiích – tuzemské sdělovací prostředky a nekomerční komunikace kritickým pohledem
Týden ve sportu – to podstatné z uplynulého týdne ve světě sportu
Blob – magazín nejen o architektuře a designu
Alter eko – známá jména v nezvyklé roli: renomovaní čeští ekonomové v rolích moderátorů[1] a jejich exkluzivní hosté
Marketingový magazín – o aktuálním dění v marketingu, reklamě, PR a dalších oborech komerční komunikace
Po škole – problémy českého vzdělávacího systému
Na zdraví! – šelesty v tuzemské zdravotní péči
Týden v Česku – shrnutí nejdůležitějších domácích událostí
Týden ve světě – to podstatné ze světového dění uplynulého týdne

a další.

Rádio Česko rozesílá každý týden newsletter ze světa médií a marketingu. Objednat si ho můžete na adrese media@rozhlas.cz.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace