Český rozhlas spouští nový podcast Vize z krize

4. leden 2021

Český rozhlas Plus a zpravodajský server iROZHLAS.cz spustí v pondělí 4. ledna 2021 společnou podcastovou sérii s názvem Vize z krize. Podcast hledající cesty, jak současnou situaci kolem pandemie koronaviru změnit ve výzvu, přinese inspirativní vize 21 českých osobností pro následující rok 2021.

Nový podcast Vize z krize reaguje především na vznikající otázky a obavy o budoucnosti společnosti po pandemii koronaviru. „V novém podcastu nabídneme posluchačům pohledy jednadvaceti osobností různých zkušeností i odborností, které pohlížejí na současnou krizi jako na příležitost, ze které si můžeme něco odnést. Ve svých krátkých esejích ukáží zajímavé cesty, kterými se Česká republika může po odeznění pandemie ubírat, a zamyslí se nad lepšími způsoby, jak uchopit různé oblasti našich životů,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Čtěte také

Mezi tématy podcastu jsou budoucnost školství, péče o seniory, života ve městech, cestování, klimatu a mnoha dalších. Podcast nabídne například názor architekta Adama Gebriana na příští podobu života veřejného prostoru, upozorní na změny v péči o seniory podle manažerky v sociálních službách Simony Bagarové a představí občanskou společnost v roce 2021 z pohledu římskokatolického kněze Marka Orko Váchy, nebo spisovatelky Radky Denemarkové. Celou podcastovou sérií bude posluchače provázet moderátor Vítek Svoboda.

Podcast Vize z krize nabídne nové díly vždy v pondělí, středu a pátek ve vysílání Českého rozhlasu Plus, na serveru iROZHLAS.cz, audioportále mujRozhlas.cz a ve všech podcastových aplikacích. Bližší informace o podcastu naleznete na webových stránkách Českého rozhlasu Plus.

Spustit audio